3 cauze pentru care ţi se deteriorează părul, potrivit experţilor

  • 124 afişări
13 decembrie 2017
3 cauze pentru care ţi se deteriorează părul, potrivit experţilor

Deteriorarea parului incepe atunci cand stratul lipidic protector din interiorul cuticulei este expus zilnic influentelor externe. Pentru a sti ce fel de tratament trebuie sa aplici pentru par deteriorat, este bine sa stii cat de degradat este firul acestuia!

3 Cauze pentru care ti se deterioreaza parul, potrivit expertilor System Professional:

Caldura agresiva a instrumentelor de coafat – este una dintre principalele cauze ale degradarii parului. Obiectele de styling calde iti ard treptat parul si iti lasa suvitele despicate.

Tratamentele chimice agresive – vopsitul, decolorarea sau nuantarea inadecvata iti vor afecta structura naturala a parului.

Pieptenii si periile agresive – la fel ca si in cazul produselor chimice, si pieptenii agresiv iti deterioreaza firele de par.

Cum recunosti gradul de deteriorare al parului tau? Cu ajutorul caracteristicilor impartasite de expertii System Professional.

Par normal, netratat – par care nu a suferit tratamente chimice, moale la atingere si usor de descurcat.

Par putin uscat si sensibil – cuticula usor deschisa, tratata chimic, expusa factorilor de mediu. Poate sa fie cu trei nivele de culoare mai deschisa decat culoarea naturala.

Par deteriorat sensibil si fragil – cuticula deschisa moderat, tratata chimic si expusa in mod regulat la caldura. Poate sa fie cu cinci nivele mai deschisa decat culoare naturala. Are nevoie de tratament cu balsam / conditionaer pentru a fi descurcat, atunci cand este ud.

Par deteriorat si fragil – cuticula excesiv ridicata, expusa la tratamente chimice si la factori mecanici de caldura. Tendinta de electrizare, cu elasticitate scazuta, poate sa fie cu pana la 7 nivele de culoare mai deschisa decat culoarea naturala.

Par extrem de deteriorat – cuticula rupta si cu tendinte de incalcire cand parul este ud. Poate sa fie cu pana la 8 nivele de culoare mai deschisa decat culoarea naturala.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par deteriorat , cauze , experti , tratament
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!