Ulei de catina - proprietati curative extraordinare

Ulei de catina - proprietati curative extraordinare

Ulei de catina - proprietati curative extraordinare

27 mai 2011 Luiza Burhai Redactor

Uleiul de catina este unul dintre cele mai utilizate uleiuri atat in cosmetica, cat si in tratamentele naturiste, gratie proprietatilor curative extraordinare.

Uleiul de catina este cel mai bogat produs natural in carotenoide, dupa uleiul de palmier. Dintre virtutile uleiului de catina putem aminti actiunea antiinflamatorie, antibacteriana si sedativa. Serotonina continuta are rolul de a proteja impotriva infectiilor si a ajuta la vindecarea plagilor si ulceratiilor greu vindecabile sau a arsurilor.

Substantele active continute de uleiul de catina inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea, reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie si trateaza diferite forme de cancer, precum cei gastric, pulmonar si rectal.

Ulei de catina - efecte benefice interne

Uleiul de catina este recomandat in tratamentul unor afectiuni ca:

  • ulcerul gastric si duodenal
  • diaree
  • urticarie
  • stari alergice
  • maladii neuroendocrine
  • rheumatism
  • afectiuni circulatorii
  • alcoolism
  • anemii
  • depresia de sezon sau astenia
  • combaterea stresului
  • infectiile gastrointestinale si dormice
  • oncologie (cancerul uterin, de prostate
  • Parkinson
  • cresterea imunitati
  • distrugere a radicalilor liberi si a substantelor toxice preluate din mediu.

Ulei de catina - proprietati in cosmetica

Datorita vitaminelor A si E pe care le contine, uleiul obtinut din catina are proprietati terapeutice foarte puternice.

Produsul are efecte regenerante, de intinerire si este folosit in foarte multe tratamente naturiste pentru ingrijirea parului sau a pielii.

Uleiului de catina are un continut bogat in substante minerale, in acizi organici, in zaharuri, in flavonoide, in ulei gras si in vitamine: provitamina A, vitamina E si vitamina F, un amestec de acizi grasi nesaturati esentiali si coenzima Q10.

Coenzima Q10 gasita in uleiul de catina este un supliment nutritiv destul de folosit datorita calitatilor sale nu numai in industria farmaceutica dar si in industria cosmeticii. Gratie acesteia, uleiul de catina are actiune antioxidanta si incetineste procesul de imbatranire a organismului.

Printre proprietatile uleiului de catina mentionam faptul ca:

  • previne depigmentarile provocate de imbatrinire
  • constituie un antioxidant natural
  • realizeaza o buna protectie impotriva radicalilor liberi
  • asigura hranirea pielii si previne deshidratarea ei
  • asigura mentinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii
  • creste rezistenta la agentii patogeni
  • incetineste procesele de imbatranire
  • realizeaza o bariera radioprotectoare, fotoprotectoare (protectie pentru plaja)
  • reprezinta un cicatrizant puternic.
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 2
Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!