Raluca Zenga - Beauty Tips pentru vară

  • 253 afişări
Raluca Zenga - Beauty Tips pentru vară

21 august 2017


Raluca Zenga are câteva sfaturi neconvenţionale de frumuseţe pentru o vară fabuloasă.

1. Începeti ziua cu un cocktail de antioxidanţi (ma refer la cel fără alcool, bineînţeles :)): o smoothie in care sa nu folosiţi fructe mai dulci decât cele de pădure, o lingurita de cacao, si cu un aport substanţial de verdeţuri proaspete, ţelina, pătrunjel, mentă. Asta vă va asigura o dimineaţa plină de energie, cu satisfacţia de a fi ales ceva sănătos pentru organismul nostru: suntem gata sa combatem stresul şi sa ne dedicăm unei zile productive.


2. Daca tot ne-am propus sa ne începem ziua bine...integraţi in rutina matinala 15-20 de minute de exerciţii: fie ca facem stretching, câteva "Salutari ale Soarelui"- surya namaskar- de yoga, sau fandări şi squat-uri, orice forma de mişcare este binevenita pentru a ne pune sângele in circulaţie şi a da un impuls metabolismului! Profită de energia dimineţilor de vară pentru a te antrena afară, o sesiune scurtă şi intensă de fitness este un "booster" fabulos pemtru organism.

3. Detox...pentru garderoba. Scăpaţi de ceea ce nu mai purtaţi, pentru a face "lumina" in dressing si pentru a va putea concentra mai bine pe noile piese de sezon: şi hainele au nevoie de un spaţiu aerisit pentrua genera alegeri inspirate! Imbracati-vă pentru "good vibes", in ceea ce va face sa va simţiţi bine: alegeţi culori cu factorul de a eleva buna dispoziţie, stiluri care ştim ca ne favorizează silueta şi materiale plăcute, care sa mângâie pielea precum soarele verii! Experimentaţi cu noile trenduri doar in măsura in care vă simţiţi confortabil, şi nu uitaţi de încălţămintea comodă, un aliat de nădejde când vrem sa ne păstram mobilitatea eficace şi in zilele călduroase!

4. Atenţie la ce tip de protecţie solară folosiţi pentru zonele care sunt cel mai mult predispuse îmbătrânirii. Majoritatea brandurilor de pe piaţa vin cu o listă interminabilă de ingrediente, şi nu toate prietenoase pentru sănătatea noastră. Alegeţi formula minerală cu oxid de zinc, de exemplu, şi un ulei hrănitor precum cel de cocos sau de avocado. Eu folosesc loţiunea solară factor 50 pentru pielea sensibilă a tenului şi pentru decolteu, braţe şi mâini, pentru ca o cremă bună de faţa se concentrează şi spre prevenirea petelor solare inestetice. Nu uitaţi că loţiunile solare care vin sub formă de spray oferă un spectru inferior de protecţie şi devin periculoase in cazul inhalarii particulelor din aer, in special pentru copiii, datorită conţinutului de alergeni (precum oxibenzonul ).

5. Mănâncă "de sezon", pe ideea "din grădina la masa!" şi menţine-te hidratat pe tot parcursul zilei...cu apă, ceaiuri reci fără zahăr-ceaiul verde matcha, de mentă, muşeţel, hibiscus, lămâiţă (lemon balm)- sunt răcoritoare cu gheaţă...si beţi mai puţin din sticle de plastic! Plasticul ţinut in căldură contaminează apa cu substanţe care s-au demonstrat toxice pentru organism, chiar dacă eticheta ne asigura ca sticla este fără BPA (bisfenol A, disruptor hormonal).

6. Get out, get dirty! Petreceţi timp afara, si nu va temeţi de un pic de pământ sub unghii- asta daca veţi descoperi plăcerea simplă şi organică de a culege fructe sau legume, sau de a vă ocupa puţin de grădinărit, adevărată terapie pentru sufletele crescute "între blocurile gri". Mai ţineţi minte cât de placut era, copiii fiind, sa ne întoarcem acasa doar seara dupa o zi de hoinarit pe-afară, cu genunchii juliti, plini de praf de abia ne recunoşteau părinţii...dar cu ochii sclipitori şi obrajii rumeni de a fi zburdat liberi in natura? Nu văd de ce, adulti fiind, nu am putea regăsi plăcerea de a ne încarca bateriile in natură! Mergeţi desculţi pe iarbă, pe plajă, intr-o poieniţa curată de la munte: practica de "earthing", de a intra in contact cu crusta terestră, a dovedit ştiinţific beneficii importante pentru starea noastră de bine.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: raluca zenga , beauty tips
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!