Secretul sprâncenelor perfecte – Cum să te pensezi corect!

  • 10553 afişări
Secretul sprâncenelor perfecte – Cum să te pensezi corect!

01 ianuarie 2016

De-a lungul timpului, cosmeticienele au oferit sfaturi şi trucuri pentru a ne pensa acasă, mai mult sau mai puţin corecte. Adevărul este că pentru a obţine sprâncenele care să ne pună în valoare trebuie să ţinem cont de forma lor, să le pensăm fir cu fir şi foarte imporant – să identificăm cele trei puncte care ne decid arcul spâncenei.

Să o luăm cu începutul! În primul rând, dacă ne-am decis să ne pensăm singure este bine să le lăsăm să crească minimum o lună de zile.

Apoi, cu ajutorul unei pensule vom stabili cele trei puncte cheie de care trebuie să ţinem cont. Vezi în imaginea de mai jos.

Primul pas este trasarea unei linii imaginare, cu o pensulă ţinută vertical, pornind de la colţul exterior al gurii spre colţul interior al ochiului. Aici este punctul 1 – locul unde trebuie să înceapă sprânceana. Tot de la baza nasului, vom plasa pensula în diagonală până va ajunge în dreptul părţii exterioare a irisului, atunci când privim fix înainte. Acesta este punctul 2, care reprezintă curbura maximă de format de sprânceană.

Punctul al treilea indică locul unde trebuie să se termine sprânceana, iar linia se va trasa de la nară spre colţul exterior al ochiului. După ce s-au stabilit cele trei puncte cheie putem trece la pensat. Atenţie! Nu avem voie să smulgem mai multe fire deodată.

Vom peria sprânceana în sus, până la punctul 2, pentru a ridica firele lungi, iar vârfurile se vor tunde cu o forfecuţă cu lamele orientate spre nas.

Apoi următoarea porţiune de sprânceană se perie în jos, iar vârfurile se tund la fel. Forma sprâncenei se păstrează cât mai aproape de grosimea ei naturală, dar se va elimina puful din jurul ei.

La final, asigură-te că ambele sprâncene sunt pensate egal şi aranjează-le cu o periuţă. Cu o pensulă specială, aplică fard maro sau negru pe sprâncene pentru a acoperi golurile şi a finisa forma. Gata! Priveşte-te în oglindă!

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!