Sfaturi care să te ajute să-ţi pregăteşti pielea pentru plajă

  • 220 afişări
Sfaturi care să te ajute să-ţi pregăteşti pielea pentru plajă

05 iulie 2017 Alexandra Necsoiu

Pregătirea pielii pentru bronzat ar trebui să devina un ritual premergător primei zile de plajă. Pentru a evita eventualele neplăceri pe care ni le aduce           razele ultraviolete, în special razele UV de tip B, ar trebui să urmăm nişte       reguli importante, pentru a obţine bronzul mult visat. O piele pregătită din        timp se va bronza mai frumos. Bronzul nu va fi doar uniform, dar şi mai        rezistent.

    Iata caţiva paşi esenţiali de parcurs înainte de expunerea la razele solare, de la Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

  1. Exfolierea corporala – exfolierea celulelor moarte şi a impurităţilor. Această procedură ajută pielea să devină mai receptivă, pentru un bronz mai uniform. De data aceasta, exfolierea corporală nu se va face cu o zi sau două înainte de expunerea directă la soare, deoarece pielea va fi mult mai sensibilizată in fata agresiunilor fizice datorată radiaţilor ultraviolete. Alegeţi un exfoliant care include pe lângă partea mecanică si miez de sâmburi de caise, zahăr brun, cafea şi uleiuri hrănitoare precum uleiul de măsline, migdale, unt de shea etc. Se insista pe zonele mai aspre, călcâi, coate etc.
  2. Hidratează suficient – acest proces intens de hidratare trebuie să     înceapă cu cel puţin o săptămână înainte de expunerea la soare. Hidratarea          este foarte importantă, mai ales vara, atât intern cât şi extern cu ajutorul     loţiunilor hidratante pe bază de aloe vera, ulei de cocos, migdale dulci sau    chiar antioxidanţi, care vor proteja pielea împotriva agresiunilor din mediu.

        Consumul minim de 2l de apa/zi nu este mai puţin important atunci cînd vorbim despre hidtratarea completă a organismului. Este imperios necesar sa       reconstituim rezervele de apă ale pielii, pentru ca regenerarea celulară sa fie       stimulată corect.

  1. Expunerea la soare progresiv - pentru ca pielea să nu sufere şi        melanina să fie forţată să se activeze, trebuie de optat pentru şedinţe de        bronzare scurte şi cu pauze mai lungi între ele. Trebuie evitat intervalul orar       12.00 - 16.00, astfel epiderma se va bronza mai bine şi nu se va înroşi.     Aplicarea cremei cu factor de protecţie solară adecvat se va aplica într-un s    trat generos şi reaplicat la intervalul corespunzător, în funcţie de SPF-ul ales.
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: piele , plaja , sfaturi , pregatirea , bronz
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!