Ce tip de breton ţi se potriveşte?

  • 50425 afişări
Ce tip de breton ţi se potriveşte?

01 noiembrie 2015 Luiza Burhai Redactor

Ideea de breton este una dintre cele mai populare metode prin care femeile de pretutindeni decid să îşi reîmprospăteze tunsoarea. Cele mai multe dintre ele fac pasul cel mare din dorinţa de schimbare, fără a acorda o mare importanţă texturii părului, formei feţei sau  stilului de viaţa, însă toate aceste aspecte sunt cruciale în alegerea tipului de breton potrivit.

Incadrandu-te corect într-o tipologie a feţelor vei avea oportunitatea de corecta, prin intermediul coafurii şi în mod expres, a tunsorii, proporţii deranjante ale frunţii, pomeţilor sau mandibulei. Stilul de viaţă va pune amprenta asupra coeficientului de dificultate în coafare, iar textură părului va contribui şi ea în îngrijirea părului şi stilizarea acestuia.

M-am gândit aşadar să realizez un ghid folositor pentru acelea dintre noi care se gândesc déjà la reinventarea stilului pentru sezonul toamnă/iarnă 2012-2013. Vă propun diferite stiluri de breton, câteva sugestii de coafare şi îngrijire şi un răspuns la întrebarea “Ce tip de breton ţi se potriveşte?”.

Breton pentru faţa ovală

Bretonul drept, greoi era până de curând versiunea statement cu un efect excepţional asupra unei feţe înguste, ovale. Recent, bretonului i-au fost aduse câteva modificări minore, care au rolul de a complimenta şi forma rotundă a feţei purtătoarei. Inspiră-te din look-ul frumoasei Taylor Swift şi optează pentru un breton lung care acoperă sprâncenele pe centru, şi coboară în lateralele frunţii până la linia pomeţilor.

Breton pentru feţe mici

Dacă ai trăsăturile feţei delicate, probabil că şi fruntea ta este prea mică pentru a susţine estetic un breton dramatic. În acest caz, optează pentru un breton filat sau pentru unul asimetric. Un alt truc la care a recurs şi Michelle Williams ar fi să încerci o tunsoare scurtă pentru a reda iluzia unui breton care porneşte mai sus decât linia părului şi lungeşte vizual chipul.

Breton pentru păr creţ

Dacă ai părul creţ sau ondulat, un breton lateral, lung, este cea mai bună variantă. Astfel poţi coafa părul folosind o placa de îndreptat, ori poţi păstra linia naturală a părului fără a-ţi face probleme referitoare la aspectul coafurii. Bretonul lateral se potriveşte foarte bine şi celor cu mandibula proeminentă (faţa rotundă, faţa pătrată etc) întrucât conferă iluzia optică de subţiere.

Breton pentru faţa lungă

Dacă ai faţa lungă, bretonul este o soluţie foarte bună de a scoate în evident jumătatea inferioară a chipului, indiferent de formă. Cu toate acestea, o variantă preferată de cele cu faţa ovală, lungă este bretonul până la nivelul pomeţilor, ce încadrează faţa şi o lăţesc optic.

Breton pentru faţa pătrată

Bretonul filat într-o parte este tipul de breton care corectează trăsături precum fruntea prea lată, nasul prea mare, fiind ideal pentru a minimiza unghiurile unei feţe pătrate.  Nu este recomandat în schimb celor cu faţa ovală, prelungă, întrucât accentuează lungimea feţei.

Breton asimetric pentru faţa rotundă

Bretonul asimetric este potrivit pentru faţa ovală şi rotundă şi este cea mai bună soluţie pentru cele care au păr fin şi se confruntă cu lipsa de volum. El este perfect dacă doriţi pentru a atrage atenţia de la bărbie sau de la o frunte mai mare. Puteţi alege acest tip de breton indiferent de lungimea sau textura părului.

Urmariti in galeria foto ce urmeaza cele mai interesante modele de breton desprinse din tendintele in materie de tunsori toamna/iarna 2012-2013:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: breton , coafuri , tunsori , fata , par , tunsoare , stil , viata
Comentarii / 3
  • SPUNETI SI MIE CUM I-AR STA MAI BINE

  • reply Alexandra David 18 iunie 2013 / 12:24

    Eu nu pot sa-mi fac breton pentru ca am vartej fix in varful capului si astfel nu se aseaza deloc, se duce in parti. Mi-am comandat de pe internet un breton fals, sper sa functioneze!

  • Foarte interesant articolul. As dori sa vad totusi si coafuri pentru femei peste 50 ani, active, si interesate de felul cum arata !
    Va multumec !

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!