Coafuri Oscar 2012 - modele de coafuri elegante

Coafuri Oscar 2012 - modele de coafuri elegante

28 februarie 2012 Luiza Burhai Redactor

Stilurile de coafuri preferate de celebrităţi pentru ceremonia Oscar 2012 au surprins eleganţa specifică unui astfel de element formal.

Deşi ocazia era de aşa natură încât să nu permită atâta libertate precum la ceremoniile Globurile de Aur sau SAG, au fost câteva apariţii pe Covorul Roşu care ne-au atras atenţia şi ne-au uimit prin frumuseţe, dacă nu prin cutezanţă.

Coafurile, precum şi machiajul purtat de celebrităţi la ceremonia Oscar 2012, au urmărit, mai mult sau mai puţin, prognosticurile care au circulat pe internet, răspândind zvonuri, tendinţe şi declaraţii ale stiliştilor şi makeup artiştilor desemnaţi vedetelor.

Precum bine ştim, majoritatea deciziilor legate de păr şi machiaj se iau cu o săptămână sau două intainte de marele eveniment, hotărârea urmând în mod natural după ce vedetele îşi aleg rochia.

Iar dacă stăm să ne gândim că şi conceptul vestimentar este schiţat cu cel puţin o lună înainte, atunci este lesne de înţeles că şi celelalte elemente care alcătuiesc look-ul vedetelor încep să fie puse la punct până la ultimul detaliu, cu mult inainte de seara cea mare.

Deşi există întotdeauna excepţii, stiliştii obişnuiesc să se inspire din Epoca de Aur a Hollywood-ului, readaptând coafuri retro pentru a se potrivi cu stilul şi personalitatea purtătoarei.

Byron Williams, unul dintre cei mai renumiţi stilişti pentru vedete, declară intr-un interviu că pentru Oscar, el răsfoieşte numere vechi din “Vogue” sau revede filme vechi. Fashion icons sunt, de asemenea, o referinţă nemuritoare pentru evenimentele formale.

In cadrul ceremoniei Oscar 2012, Williams se aşteaptă să regăsească multe coafuri retro, inspirate din moda anilor ’40, cu o cărare laterală dramatică. Pe scurt, versiuni moderne ale Ritei Hayworth sau Veronica Lake. Noi credem totuşi că nici coafurile împletite nu vor lipsi de la petrecere, în special în rândul celebrităţilor tinere.

Să urmărim în continuare imagini cu cele mai frumoase apariţii pe Covorul Roşu şi să analizăm coafurile purtate de vedetele noastre preferate:

Angelina Jolie, bucle la Oscar 2012

Precum era de aşteptat, Angelina Jolie nu s-a abătut de la stilurile familiare, preferând bucle lejere, care alunecau graţios pe umerii actriţei.

Nuanţa părului, mai caldă decât am remarcat cu ocazia Globurilor de Aur, a avut un rol esenţial în iluminarea chipului său.

Bernice Bejo, împletituri la Oscar 2012

Cum era de aşteptat, coafurile împletite au fost prezente la festivitate în rândul actriţelor mai tinere. Modelul cascada, ce pornea din cărarea laterală, se continua armonios spre spate şi se termina intr-un coc chignon.

Emma Stone, coafuri simple la ceremonia Oscar 2012

Emma Stone este una dintre acele femei care arată mai bine cu părul desprins, ordonat în dezordonare. De aceea, este simplu de înţeles de ce un coc messy la baza gâtului, precum a purtat în cadrul Globurilor de Aur 2012 i-a pus mai bine în valoare trăsăturile decât această versiune mai cizelată etalată pe Covorul Roşu.

Jessica Chastain, look casual la Oscar 2012

Din punctul meu de vedere, Jessica Chastain a purtat una dintre cele mai casual coafuri de la ceremonia Academy Awards. Explicaţia este simplă – lejeritatea coafurii echilibra vizual întregul ansamblu detaliat al rochiei.

Kate Mara, coafuri accesorizate cu eleganţa bijuteriilor de păr

Kate Mara, sora mai mică a actriţei nominalizate pentru rolul din “The Girl with the Dragon Tattoo” a optat pentru o coafură lejeră, accesorizata cu adevărate bijuterii de păr.

Ellie Kemper, coafuri cu breton

Arareori există vedete care îndrăznesc să poarte un breton masiv, poate şi puţin mai lung decât trebuie, pe Covorul Roşu. De aceea, am considerat de bun augur să vi-o ofer că exemplu pe Ellie Kemper. Ce părere ai?

Jennifer Lopez

Frumoasa J.Lo nu a făcut furori doar prin rochia decoltată, ci şi prin alegerea de machiaj şi coafură. Cocul înalt şi elegant, deja marcă înregistrată pentru astfel de evenimente formale, arăta perfect la ceremonia Oscar 2012.

Natalie Portaman, coafuri glossy pentru un look elegant

Natalie Portman este una dintre acele vedete care au optat pentru coafură rafinată de inspiraţie anii ’40 propusă de Williams. Stilul care nu iese din tipare îi este caracteristic actriţei, iar rezultatul final, impecabil.

Penelope Cruz, inspiraţie retro la Oscar 2012

Văzând-o pe frumoasa Penelope Cruz, nu am putut să nu mă gândesc instant la Jacqueline Kennedy, style icon nemuritor şi o inspiraţie demnă de urmat. Fortes fortuna iuvat, spune un motto latin, iar noi nu putem să nu fim de acord. Penelope a arătat superb!

Rose Byrne, bob structural a la Michelle Pfeiffer

Supriza serii a fost Roşe Byrne, al cărui bob structural aducea foarte mult cu cel purtat de Michelle Pfeiffer în “Dangerous Minds”. Stilistul ei, John Frieda, a dorit să păstreze linia părului chic, dar simplă, optând pentru un finish strălucitor.

 

Iată mai multe imagini cu coafuri ale vedetelor de la ceremonia Oscar 2012. Spune-ne care este preferata ta in sectiunea de comentarii de mai jos.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: coafuri , oscar , celebritati , 2012 , tendinte
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!