Coafuri păr scurt - stiluri preferate pentru ocazii speciale

Coafuri păr scurt - stiluri preferate pentru ocazii speciale

11 noiembrie 2015 Luiza Burhai Redactor

Transformarea de look prin alegerea unei coafuri pentru păr scurt este la îndemâna oricărei femei, indiferent de lungimea părului. De aceea, este crucial să testezi terenul, să te documentezi în privinţa stilurilor pentru păr scurt care te avantajează şi te reprezintă.

Decizia curajoasă de a trece de la păr lung la păr scurt se recomandă a se face în urma unei analize minuţioase a tunsorilor pentru par scurt potrivite pentru forma fetei.

Părul scurt se potriveşte oricărui tip şi formă a feţei, însă trebuie să ştii ce tunsori pentru păr scurt să alegi pentru a scoate în evidenţă diferite trăsături sau a masca posibile imperfecţiuni.

Abia după ce ai trecut de această etapă, te poţi orienta în funcţie de stilul personal. Astfel, poţi adapta diferite tunsori pentru a ajunge la o formă care te reprezintă. Cu cât îţi vei cunoaşte mai bine părul, cu atât mai uşor va fi să îl coafezi. Fie că alegi să adaptezi tunsoarea unui stil romantic, edgy sau elegant, singurul sfat pe care ţi-l pot da este să nu te inspiri din tendinţe, ci să alegi ceva ce îţi reflectă personalitatea.

Coafuri păr scurt pentru orice vârstă şi stil

Orice diferenţa schimbă total o coafură pentru păr scurt, astfel încât te poţi juca cu diferite produse cosmetice, pentru a trece cu uşurinţă de la un look punk, la unul chic sau retro, inevitabil trecând şi prin boyfriend land.

Iată cele mai populare şi versatile coafuri pentru păr scurt:

Coafuri lejere pentru păr scurt

Parul scurt nu are nevoie de zeci de minute pentru a arata fantastic in fiecare zi. Cum poti obtine coafuri lejere pentru par scurt? Prin folosirea unor produse de styling profesionale, care îţi vor ţine sub control şuviţele rebele şi îţi vor defini coafura.

Charlize Theron şi-a construit un look inconfundabil, optând pentru o tunsoare scurtă, care îşi păstrează formă perfectă. Alegând o coafură pentru păr scurt lejeră şi un machiaj cât mai feminin, vei obţine un contrast ce te va învălui într-un aer de mister şi rafinament.

Coafuri păr scurt elegante

Am decis să includem acest tip de tunsoare pentru a desfiinţa mitul conform căruia părul scurt nu se pretează unui look elegant. Tocmai din aceste considerente, personal voi recomandă întotdeauna o lungime versatilă, cu un breton mai lung, pe care îl poţi tapa pentru a obţine volum sau ondula,  care îţi va permite să creezi coafuri pentru ocazii speciale.

Rihanna este promotoarea absolută a părului scurt, cântăreaţa adoptând toate stilurile posibile, dar şi pe cele pe care le credeai imposibile. Noi am ales această coafură chic pentru par scurt, pe care o poţi încerca la următorul eveniment important.

Coafuri par scurt rebele

Cea mai populară coafură pentru păr scurt este taparea coroanei şi definirea şuviţelor messy folosind produse de styling ce conferă textură şi definire. Creasta purtată de Miley Cyrus este o opţiune potrivită pentru tinerele nonconformiste,  precum şi stilul cântăreţei Pink, care şochează întotdeauna prin culoare şi vârfuri bine definite.

Coafuri păr scurt pentru un look urban-cool

O altă sugestie pentru păr scurt este o coafură în linii drepte, finisată până la perfecţie. Este o opţiune deosebit de modernă şi...să recunoaştem, cool. Întotdeauna astfel de stiluri curajoase vor arăta mult mai bine dacă îţi vopseşti părul platinat sau roşcat intens.

Tunsoarea lui Ginnifer Goodwin este alegerea perfectă pentru un look versatil, graţie faptul că părul arată grozav atât purtat au naturel, cât şi ajutat de câteva produse cosmetice pentru volum şi definire.

Coafuri păr scurt feminine

Androgină, dar sexy, tunsoarea pixie întinereşte şi îmblânzeşte trăsăturile fetei, conturând o faţă ovală. Iată câteva modele de coafuri pentru par scurt feminine, uşor de realizat şi bine puse în valoare prin cocktail-ul de nuanţe curajoase ale şuviţelor.

Coafuri păr scurt cu accesorii

Pe bună dreptate, cea mai simplă şi mai interesantă metodă de a transforma o tunsoare pentru păr scurt într-o coafură este să plasezi un accesoriu statement, fie că e o bijuterie de păr - la ocazii speciale - fie bentiţe din material textil sau pietricele.

Coafuri mirese cu păr scurt

Am selectat pentru voi şi câteva coafuri pentru mirese cu păr scurt, unde se poate vedea clar rolul crucial pe care îl au ornamentele de par, bijuteriile statement sau diademele. Decorate cu pietricele sau perle, voalete sau pene, aceste accesorii transformă radical orice tunsoare pentru păr scurt şi îi conferă eleganţă, feminitate şi gingăşie.

Coafuri păr scurt pentru femei mature

Întrucât multe dintre femeile mature se îndreaptă către tunsori pentru păr scurt, pentru farmecul lor şi uşurinţa în coafare, m-am gândit să ofer şi câteva opţiuni pentru coafare pe lângă clasicul permanent.

Am ales ca modele două celebrităţi trecute de 50 de ani, cunoscute pentru frumuseţea lor şi pentru look-ul tineresc pe care îl adopta în ciuda vârstei. Lisa Rinna abordează un look casual fresh, bine definit prin şuviţe de diferite lungimi şi Sharon Stone se orientează către un look pixie, mai lung în spate şi filat în jurul chipului.

Coafuri păr scurt vopsit inedit

A altă manieră de a scoate tunsoarea pentru păr scurt din anonimat este să îţi vopseşti părul în nuanţe vii sau să te joci cu suvinte în nuanţe diferite. Preferatele anului acesta sunt cele pastelate, care arată deosebit de bine în raport cu părul blond platinat.

Pentru un look la fel de interesant şi puţin mai excentric, te poţi inspira din look-ul Rihannei. Contrastul dintre blond şi brunet purtat de vedetă nu mai este considerat tabu în prezent şi este recomandat femeilor cu personalităţi puternice şi stiluri personale nonconformiste.

Iată mai multe imagini cu coafuri pentru păr scurt superbe, perfecte atât pentru un look casual, cât şi pentru ocazii speciale, evenimente importante şi petreceri:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par scurt , coafuri , stil , celebritati
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!