Cocuri - coafuri pentru orice ocazie

Cocuri - coafuri pentru orice ocazie

Cocuri - coafuri pentru orice ocazie

11 august 2011 Luiza Burhai Redactor

Cocurile reprezinta o tendinta nemuritoare si o varianta perfecta pentru un eveniment formal.

Celebritatile ne inspira la fiecare aparitie pe covorul rosu, iar in ultima perioada, am observat faptul ca tot mai multe dintre noi alegem sa purtam cocuri pentru a desavarsi un look urban, eliminand eleganta si pastrand minimalismul acestei coafuri atat de versatile.

Cu siguranta nu te-ai fi asteptat niciodata ca tendintele in materie de coafuri sa fie relevante in materie de cocuri, insa anul acesta, asteptarile ne sunt depasite. Incepand cu 2011, cocurile au devenit intr-adevar coafuri pentru orice ocazie, tocmai datorita tendintelor care au cutezat sa le priveasca cu mai putina seriozitate.

Cocuri 2011

Daca ne referim la capitolul tendinte, in materie de cocuri pentru 2011, nu avem de ce sa ne plangem.

Daca pana acum, obisnuiam sa purtam coc la ocazii speciale, afla ca anul acesta, cocul a fost preluat din catalogul de coafuri de mireasa si coafuri de petrecere si incorporat in portfoliul de coafuri simple, potrivite pentru un look urban chic.

Functia originara s-a pastrat insa, diversele tehnici si stiluri de cocuri presupunand o completare a efectului, potrivit pentru orice ocazie.

In acest sens, va propun o trecere in revista a principalelor tipuri de cocuri, in ordinea gradului de dificultate in realizare si complexitate a coafurii:

Cocuri simple sau dezordonate

Vom incepe cu una dintre principalele tendinte in materie de cocuri pentru 2011, o varianta potrivita pentru un look urban chic, care anul acesta se regaseste si in preferintele vedetelor ce pasesc pe covorul rosu.

Cocurile simple sunt potrivite atat pentru par drept, lipsit de volum, cat si pentru par cret, dificil de manipulat. In primul caz, recomand atentie in realizare, intrucat cea mai potrivita alegere este un coc lipsit de suvite rebele, prins in crestetul capului.Pentru par cret, lucrurile se adapteaza in functie de posibilitatea fiecaruia de a-si tine sub control onduleurile, in acest caz fiind recomandate cocuri dezordonate si suvite rebele, care realizeaza acea imbinare perfecta intre elegant si casual.

Cocuri impletite

Foarte populare anul acesta, impletiturile de orice fel constituie o alegere perfecta pentru a scoate in valoare cocuri simple, romantice si feminine. Daca in mod normal acest artificiu este realizat prin impletirea unei suvite care ulterior va imprejmui cocul, sunteti incurajate sa fiti inventive si sa impletiti…tot ce vreti.

Cocuri elegante

Urmatoarele trei tipuri de cocuri se preteaza pentru coafuri mai elegante, potrivite pentru ocazii speciale, evenimente importante - mondene sau personale. Mentionez aici si faptul ca aceste cocuri sunt populare ca alegere de coafuri de mireasa, insa cel mai bine dezvoltam acest subiect in sectiunile ce vor urma.

Cocuri de mireasa

Cu siguranta a exista in copilaria fiecareia coafuri de mireasa care ne-au marcat atat de puternic, incat sa determine promisiunea ca in ziua nuntii, nu vom purta altceva. In cazul meu, a fost "cocul Pantene", iar generatia '90 stie despre ce vorbesc.


In definitiv, cocurile sunt alegerea de coafura in cazul a peste 90% din mirese, o alegere justificata atat pe fundament practic, cat si pe cel estetic.

Purtandu-ti parul in coc de mireasa vei avea garantia unei coafuri "fixate" cu o speranta de viata demna de o nunta ca-n povesti, de trei zile si trei nopti, dar si promisiunea ca nu vei da gres la capitolul eleganta si feminitate.

Cocuri frantuzesti

Cocurile frantuzesti, precum si cele spaniole, capata tot mai mult teren in 2011.

In contextul in care minimalismul este un element bine de punctat in numeroase stiluri anul acesta, nu m-as feri de aceste coafuri ce inspira rafinament si sensibilitate.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!