Tunsori pentru faţa pătrată – stiluri pentru orice lungime de păr

Tunsori pentru faţa pătrată – stiluri pentru orice lungime de păr

28 mai 2012 Luiza Burhai Redactor

Tunsorile recomandate pentru faţa pătrată sunt menite să confere un look demn de staturile Hollywood-ului din Epoca de Aur, aşadar nu este de mirare că foarte multe dintre celebrităţile contemporane care sunt apreciate pentru frumuseţea lor posedă şi ele această trăsătură bine conturată.

Iţi poţi da seama dacă ai o faţa pătrată dacă lăţimea feţei este aproximativ egală cu lungimea, însă spre deosebire de faţa rotundă, ai mandibula mult mai proeminenta decât pomeţii, trăsături mai scutite, mai masculine. Din acest motiv, tunsorile pentru faţa pătrată şi coafurile recomandate de stilişti îşi propun să contracareze acest aspect şi să efeminizeze cât mai mult figura celor cu faţa pătrată.

Există câteva reguli clare care se aplică în cazul femeilor cu  faţa pătrată, în ceea ce priveşte nu doar tunsoarea aleasă, ci şi coafurile pe care ţi le poţi face ulterior.

Tunsori în scări, tunsori filate, pentru păr lung, pixie, bucle şi bob-uri conice îţi vin extraordinar, însă dacă alegi orice alt tip de tunsoare/coafură, atunci asigură-te că acel look te defineşte, chiar dacă nu te avantajează.

Printre celebrităţile care au faţa pătrată se numără Salma Hayek, Demi Moore, Sandra Bullok, Isabella Rosellini, Fergie, Denise Richards, Kristen Bell, Jennifer Aniston, Jessica Simpson şi multe multe altele.

In galeria foto pe care ti-am pregătit-o mai jos vei găsi atât stiluri consecrate de acestea, cât şi tunsori pentru faţa pătrată propuse de stilişti profesionişti.

Pentru ca o tunsoare să avantajeze faţa pătrată, trebuie urmărite câteva elemente, dintre care, îndulcirea trăsăturilor şi rotunjirea fizionomiei angulare reprezintă litera de lege.

De aceea, se recomandă alungirea chipului cu ajutorul liniilor verticale sau oblice, precum în cazul tunsorilor pentru faţa rotundă. Tunsori pentru păr mediu şi păr lung sunt cele mai potrivite, în special dacă sunt realizate trepte mai lungi de lungimea bărbiei şi voluminoase în creştetul capului.

Tunsori păr lung pentru faţa pătrată

Spre deosebire de femeile cu faţa ovală, cele care posedă o formă pătrată a feţei, mai proeminentă în zona mandibulei sunt complimentate de o tunsoare pentru păr lung.

Alege o tunsoare în scări, cu condiţia ca cele mai scurte şuviţe să depăşească lungimea bărbiei. Chiar şi bretonul trebuie ajustat în funcţie de aceste trăsături, el devenind mai lung, filat lateral şi coafat în exterior.

Dacă alegi să îţi menţii părul lung, îl poţi purta atât drept, cât şi în bucle, deşi ultima variantă este cea care îţi va complimenta cu adevărat trăsăturile. Nu îţi îndrepta părul dacă lungimea sa nu depăşeşte umerii. Chiar şi în acest caz, coafează-l cu o cărare centrală, care va ascunde mandibula şi va permite trăsăturilor feţei să iasă la lumina.

Tunsori păr mediu pentru  faţa pătrată

Tunsorile bob ondulate, în stilul celor specifice anilor ’50 sunt deosebite şi îndulcesc cu adevărat trăsăturile aspre caracteristice feţei pătrate. Alege un stil lejer, filat şi cât mai mult volum în creştetul capului pentru un look flatant.

Nu accepta o tunsoare în linii drepte, până la lungimea maxilarelor, dacă nu vrei să accentuezi fizionomia dura a chipului tău şi nu opta pentru un breton drept şi gros.

Cea mai bună variantă, dacă te-ai decis să îţi faci un breton, este să alegi varianta filată, care depăşeşte  lungimea sprâncenelor şi este mai lung în extremităţi. Un breton lateral lung, care cade uşor, învăluind mandibula proeminentă este de asemenea, o variantă potrivită pentru faţa pătrată.

Tunsori păr scurt pentru faţa pătrată

Tunsorile pentru păr scurt nu sunt recomandate femeilor cu faţa pătrată. Excepţie face tunsoarea pixie, care potrivit stiliştilor profesionişti, arăta cel mai bine pe persoane cu faţa pătrată, ovală sau în formă de inima.

Consultă galeria foto de mai jos pentru cele mai interesante propuneri de tunsori pentru faţa pătrată:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: tunsori , fata patrata , par lung , par scurt , par mediu , bucle , bob
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!