Tunsori pentru femei mature - stiluri diverse în funcţie de lungimea părului

Tunsori pentru femei mature - stiluri diverse în funcţie de lungimea părului

11 mai 2012 Luiza Burhai Redactor

Recomandările stiliştilor în materie de tunsori pentru femei mature devin din ce în ce mai importante atunci când treci de prima tinereţe şi începi să te loveşti de norme sociale, priorităţi aferente vârstei şi bineînţeles, schimbări ireversibile în ceea ce priveşte calitatea părului tău.

Alegerea unor tunsori pentru femei mature devine atunci o prioritate pentru acele dintre noi care doresc să păstreze un look fresh şi modern. Regulile jocului se schimbă, iar ceea ce obişnuiai să porţi la 20 de ani nu mai este neapărat un etalon.

Apar mai multe întrebări vizavi de lungimea potrivită, culoarea părului şi stilul pe care ar trebui sa il adopţi. Ar trebui să ne scurtăm lungimea părului cu fiecare zi de naştere pe care o sărbătorim? Se pune intr-adevăr problema de tunsori potrivite pentru femei mature sau este doar o convenţie  socială la care trebuie să ne conformăm?

In continuare voi încercă să îţi răspund la toate aceste întrebări şi să îţi ofer sfaturi practice şi idei de tunsori pentru femei mature care, sper eu, se vor potrivi cu stilul tău de viaţa şi cu personalitatea ta.

Tunsori păr lung pentru femei mature

Când vine vorba de tunsori vs. vârsta, regula principală “nu se poartă părul lung dacă treci de 40 de ani” a devenit învechită. Vârsta şi maturitatea sunt, în zilele noastre, privite foarte diferit, iar femeile independente, încrezătoare şi moderne schimbă convenţiile şi felul în care moda le influenţează vieţile.

Demi Moore, Bo Derek sau Ali McGraw sunt numai câteva dintre exemplele care îmi vin în minte, la care fiecare dintre noi se poate raporta. Părul acestor celebrităţi nu a fost niciodată mai scurt de lungimea umerilor, nici în tinereţe şi nici măcar acum, când au trecut de 40, 50 şi chiar 70 de ani.

Dacă te mândreşti cu podoaba capilară şi doreşti în continuare să păstrezi acest simbol al feminităţii viu, trebuie să iei în seamă câteva aspecte ce ţin de estetica:

  • Oferă părului tău îngrijire specială, întrucât pe măsură ce îmbătrânim, textura firului îşi pierde calităţile, strălucirea şi vigoarea. Nimic nu îmbătrâneşte mai mult ca părul lipsit de sănătate.
  • Nu neglija importanţa coafării părului – poate stilul messy funcţionează în tinereţe, însă după o vârsta, denotă doar neîngrijire.
  • Diversifică tunsorile – nu miza pe o tunsoare clasică atunci când îţi păstrezi părul lung; tunsori în scări, un breton interesant, vârfuri filate vor da o notă fresh şi vor avantaja femeile mature.
  • Nu opta pentru tunsori în linii drepte – încearcă să obţii prin tunsoare fluiditatea unui păr sănătos.
  • Nu îţi purta părul lung, dacă odată cu vârsta acesta a devenit subţire şi fragil

Alege nuanţe de păr naturale şi nu te feri să îţi porţi părul grizonat. Tonurile de gri sunt foarte chic în prezent. Intreapta-te către coafuri sofisticate, precum buclele lejere sau onduleuri naturale, care îţi vor îndulci trăsăturile şi nu îţi vor evidenţia liniile fine de pe faţa.

Tunsori păr mediu femei mature

Majoritatea femeilor mature aleg în schimb tunsori pantru păr mediu, pe de-o parte datorită avantajelor de coafare rapidă, dar şi graţie versatibilitatii acestora de a avantaja orice formă de faţă.

Lungimea medie oferă numeroase avantaje femeilor mature, întrucât relevă calităţile şi trăsăturile feminine, camuflând în acelaşi timp şi aspecte nedorite care vin cu vârsta.

Dacă vrei să îţi păstrezi părul la o lungime medie, alege tunsori în scări, ce conferă podoabei capilare fluiditate şi volum. Este la latitudinea ta dacă vrei să porţi breton, însă majoritatea femeilor mature au constatat că acest element modern poate camufla cu success ridurile formate pe frunte, laba gâştei sau cele de încruntare.

Important este să alegi un breton filat şi nu unul gros, tăiat în linie dreaptă, deasupra sprâncenelor.

Tunsoarea bob este potrivită la orice vârsta, însă din punctul meu de vedere, tinde să maturizeze uneori.

Tunsori păr scurt femei mature

Tunsori păr scurt pentru femei mature sunt de asemenea foarte apreciate datorită comodităţii noastre când trecem de o anumită vârsta. Este bine ştiut faptul că dorinţa de a arăta bine este hormonală, motiv pentru care multe celebrităţi trecute de prima tinereţe adoptă acest stil simplu, însă totuşi sofisticat.

Halle Berry, Sharon Stone, Jamie Lee Curtis sau Judi Dench sunt doar câteva dintre personalităţile care au regăsit în tunsorile scurte pixie pentru femei mature stiluri care se potrivesc cu personalităţile lor, stilul de viaţa şi diferite forme de faţa.

Stiluri pentru păr scurt, însă mai texturizate puteţi regăsi în cele purtate de-a lungul anilor de Meg Ryan sau Jane Fonda, ambele celebrităţi cu personalităţi puternice, ce poartă cu mândrie acest stil de tunsoare.

In concluzie, sper că ţi-am stârnit interesul pentru tunsori diverse, indiferent de lungimea părului sau de textura acestuia. Există numeroase stiluri superbe de tunsori pentru femei mature, pe care ţi le-am reunit în galeria foto de mai jos:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!