De ce este obligatorie exfolierea picioarelor

  • 467 afişări
De ce este obligatorie exfolierea picioarelor

05 ianuarie 2017 Alexandra Necsoiu

 De obicei, vorbim despre exfoliere mai ales în perioada lunilor călduroase, când picioarele sunt expuse mai mult ca oricând, prin urmare ar trebui să arate impecabil. Asta nu înseamnă că exfolierea pielii de pe întreaga suprafaţă a corpului nu ar trebui să se mai întâmple, odată cu lunile reci.

De ce exfolierea picioarelor?

Principalul argument în favoarea acestei proceduri este faptul că împiedică creşterea firelor de păr sub piele. Acestea sunt nu doar inestetice, dar şi neigienice. În al doilea rând, exfolierea ajută la stimularea circulaţiei sanguine şi, nu în cele din urmă, contribuie la îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafaţa pielii care poate bloca porii, împiedicând astfel procesul natural de regenerare celulară.

Când, unde, cum?

După atâtea argumente în favoarea exfolierii, este bine să ştii că aceasta nu trebuie realizată totuşi în fiecare zi. O dată pe săptămână, după duş, este suficient să exfoliezi pielea. De asemenea, exfolierea este utilă şi înainte de epilare, indiferent de varianta de epilare pe care o alegi. La finalul duşului, când pielea este moale, aplică din nou gel duş, şi masează cu ajutorul unei mănuşi exfoliante. O altă variantă este folosirea unui produs special de exfoliere, care conţine particule fine, abrazive, iar cea de-a treia este pregătirea propriei soluţii exfoliante, cu ingrediente naturale clasice, precum zaţul de cafea sau făina de mălai.

Ce să nu faci când exfoliezi pielea?

Să nu insişti cu mişcări repetitive – pentru că pielea se înroseşte şi se irită uşor. Doar zonele unde pielea este mai dură, aşa cum sunt genunchii, au nevoie de o atenţie specială. În rest, câteva mişcări de masaj sunt suficiente. Şi, de reţinut, o dată pe săptămână acest procedeu este ideal.

Sursă: libertateapentrufemei.ro

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: picioare , piele , exfoliere
Comentarii / 1
  • Oferta remarcabila: lucru online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:onlineproiect86@gmail.com

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!