Unghii în tendinţe toamnă/iarnă 2012- 2013

  • 18852 afişări
Unghii în tendinţe toamnă/iarnă 2012- 2013

10 septembrie 2012 Luiza Burhai Redactor

Prezentările din cadrul Săptămânii Modei reuşesc întotdeauna să ne surprindă cu propuneri beauty curajoase şi deosebite, nu doar în ceea ce priveşte machiajul şi coafurile, ci şi în relaţie cu modelele de unghii.

Nuanţele preferate de designeri pentru sezonul toamnă/iarnă 2012 sunt roşu închis, precum am observat în cadrul prezentării Naeem Khan, nuanţe de violet, alese pentru show-ul Ruffian şi touri de albastru, populare în prezentările Erdem, Karen Walker şi Rachel Antonoff. Atât nuanţele deschise, cât şi cele foarte intense de albastru au fost purtate în modele de unghii metalice.

În ceea ce priveşte stilul manichiurii, avem multe de povestit. Stilul French, a cărui eleganţa a fost abandonată de câţiva ani în favoarea unor modele mai îndrăzneţe, revine în atenţia publicului prin prisma colecţiilor care sărbătoresc eternul feminin şi eleganţa specifică anilor ’40.

Manichiură French avangardistă

Manichiura French avangardistă, unde vârfurile unghiilor sunt decorate în design-uri edgy au fost surprinse la Săptămâna Modei în prezentările Donna Karan, Jay Cioci şi Thakoon.

Combinaţiile dintre baza nude şi vârfuri în culori puternice, de toamnă, precum negru, roşu, grena, prună sau nuanţe metalice au fost printre cele mai populare look-uri. Designul tip plasă a fost abordat de Jay Cioci, pe când vârfurile scufundate în auriu sau argintiu le-a propus Behnaz Sarafpour.

Precum am menţionat şi mai devreme, o importanţă foarte mare este acordată nuanţelor nude, alese în principal că bază pentru modele de unghii pictate în tendinţe, dar şi datorită frumuseţii lor purtate că atare, fără niciun alt design.

În acest ultim caz, unghiile nude vor complimenta ţinute elegante (precum am văzut la Farah Angsana) şi look-uri fresh (Elie Tahari), dar vor şi susţine şi echilibra trendurile fetish şi warrior în vestimentaţie, la fel de appreciate ca şi anul trecut.

Unghii neutre au fost zărite pe podiumuri în prezentările Victoria Beckham, M. Patmos, DKNY, BCBG şi Monique Luillier, în tonalităţi ce plecau de la off-white (alb impur), până la rozuri pale şi bejuri luminoase. Scopul? Crearea unui look cool şi frumos întreţinut, care poate fi purtat în viaţa de zi cu zi şi se asortează la orice ţinută.

Nail Art – modele de unghii pictate original

Dacă te temi că în sezonul toamnă/iarnă 2012-2013 nu vor exista modele de unghii inedite, lasă-mă să te asigur că situaţia nu poate fi mai departe de adevăr.

În conformitate cu tendinţele fashion ale sezonului şi în special cu imprimeurile şi simbolurile care dau fiecărei colecţii o notă distinctivă, opţiunile de nail art sunt nelimitate.

Modele de unghii cu simboluri tribale sunt printre cele mai populare, fie că sunt realizate prin linii geometrice, fie că sunt aplicate ca atare stickere (precum în prezentarea Jeremy Scott).

Tot prin geometrie, dar de data această ceva mai jucăuşă, s-au decis şi organizatorii prezentării Kate Spade să decoreze unghiile modelelor.

Polka dots sunt mai în vogă decât anul trecut, popularitatea lor crescând atât de mult încât modelul s-a separat de designul retro, organizat în stilul clasic şi a evoluat către un model mai haotic, plin de culoare, care se doreşte a surprinde dinamicitatea.

Nicole Miller a propus un alt tip de modele de unghii, viu colorate şi cu un efect incredibil. Bazandu-se pe contrastul de complementaritate, modelul spiralat are toate şansele să atingă popularitatea până la sfârşitul sezonului toamnă/iarnă 2012-2013, în făcând trecerea spre o primăvară plină de culoare.

Tot aceleaşi şanse le au şi modelele cu accente floarale, precum cel cu maci în culori primare propus de Rachel Antonoff sau cel cu imprimeu sushi sugerat la Fred Butler.

În afară de modele consecrate unghii pe care le-am avut şi anul trecut, în acest sezon rece observăm şi o predilecţie pentru modele de unghii cu glittere aplicate şi pentru un nou stil de modele de unghii pictate – unghii Ombre – despre care vom vorbi într-un alt articol. 

Pentru un plus de eleganţă, designerii propun pentru sezonul toamnă/iarnă 2012 un finish mat pentru lacurile de unghii în tonuri puternice, precum grena sau prună. Pentru acest detaliu care contează, nu trebuie decât să achiziţionezi un produs special destinat acestui truc sau, înainte că lacul să se usuce, să cufunzi unghiile în puţin alcool etilic.

Mai multe despre noutăţile în materie de unghii pentru sezonul toamnă/iarnă 2012-2013 îţi vom spune pe măsură ce apar. Momentan, te las în compania unei galeri foto inspirationale, cu cele mai frumoase modele de unghii propuse pentru sezonul rece:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!