Machiaj pentru sprâncene – creioane, farduri şi palete

Machiaj pentru sprâncene – creioane, farduri şi palete

02 aprilie 2012 Luiza Burhai Redactor

Ne petrecem mult timp din rutina zilnică de înfrumuseţare asigurandu-ne că avem sprâncene perfecte, însă de multe ori, ne concentrăm atât de mult pe obţinerea unei forme perfecte, încât uităm cu desăvârşire de culoarea acestora şi de micile retuşuri pe care le putem realiza prin machiaj.

Deşi motivul nu este foarte clar, machiajul sprâncenelor nu ocupă un loc prea important în ritualul nostru zilnic. Eu sunt pregătită să schimb acest lucru, oferindu-ţi motive suficiente pentru care ar trebui să adopi acest element extrem de important pentru rezultatul final.

Definirea formei, umplerea golurilor dintre sprâncene şi aranjarea acestora este posibilă graţie numeroaselor produse destinate îngrijirii sprâncenelor – creioane pentru sprâncene, farduri pentru sprâncene, geluri, ceruri şi creme colorate, pensule, perii, stencil-uri şi pieptani.

Iar dacă ţi se pare prea complicat să ţii minte atâtea produse de machiaj pentru sprâncene, afla că există kit-uri speciale cu toate cele necesare pentru a-ţi realiza singură, cu priceperea unui makeup artist, sprâncene perfecte.

In continuare îţi voi prezenta recomandările mele privind diferitele produse cosmetice destinate machiajului pentru sprâncene:

Creioane pentru sprâncene

Creionul pentru sprâncene este de departe, cel mai popular produs de machiere a sprâncenelor. Pentru a nu părea nenaturale, sprâncenele nu trebuie conturate “în formă”, ci mişcând vârful (neapărat!) ascuţit şi desenând fire în locurile în care acestea lipsesc.

Pentru un look natural, nu uita ca la sfârşit şi estompezi şi să distribui bine culoare cu o pensulă blender sau cu o perie de sprâncene.

Creion de sprâncene Lancome Le Crayon Poudre Powder Pencil

Denumirea acestui produs de machiaj pentru sprâncene spune totul despre calităţile sale. Cei ce au folosit acest creion ştiu că textura să aparţine ambilor lumi – a fardurilor şi a creioanelor.

Dacă nu eşti un as în conturare sau ţi se pare dificil să aplici fard pentru sprâncene cu pensula, creionul Lancome este disponibil în mai multe nuanţe şi se menţine pe tot parcurul zilei. In plus, comparativ cu alte creioane de sprâncene, Lancome Le Crayon nu lasă un aspect cerat, lucitor pe sprâncene.

Creion de sprâncene Rimmel London Professional

Cele mai multe dintre utilizatoare sunt de părere că nuanţa de maron a acestui creion este o culoare universală, întrucât se potriveşte de minune atât blondelor cu tenul deschis, cât şi brunetelor. Se aplică cu uşurinţă şi se estompează la fel de bine, graţie periuţei de sprâncene de la celalat capăt.

Creion pentru sprâncene Anastasia Perfect Brow Pencil

Creionul pentru sprâncene Anastasia Soare este déjà o legendă. Textura catifelată, disponibilă în 6 nuanţe stabilite în funcţie de culoarea părului, va conferi sprâncenelor un look natural.

Creion pentru sprâncene M.A.C

M-am gândit să conchid lista de creioane pentru sprâncene cu un produs ce nu prezintă unul dintre principalele dezavantaje ale acestui tip de cosmetice. Creionul  retractabil M.A.C conferă definire, o nuanţă naturală şi nu necesită ascuţire.

Fardurile pentru sprâncene

Fardurile pentru sprâncene trebuie să fie întotdeauna mate şi să aibă un pigment intens. De aceea, poţi folosi întotdeauna un fard de pleoape care întruneşte aceste calităţi pentru a-ţi defini şi sprâncenele, însă ai în vedere ca nuanţa să se potrivească cu cea a părului.

Fardurile pentru sprâncene conferă cel mai natural rezultat, în special dacă ai grijă să îl aplici intr-o manieră realistică (mai intens către punctul de inflexiune a sprâncenei şi mai deschis la extremităţi).

Fard pentru sprâncene Maybelline New  York Ultra-Brow Brush-On Color

Fardurile de sprâncene de la Maybelline se aplică uniform, cu uşurinţă, mentinandu-se pe sprâncene întreaga zi. Este perfect pentru a umple spaţiile dintre sprâncene şi a le conferi o nuanţă naturală.

Fardul pentru sprâncene Anastasia Brow Powder Duo

Realizează un machiaj al sprâncenelor natural, folosind compact fardul pentru sprâncene Anastasia, din două nuanţe. Best-seller-ul are o textură uşoară, conferă o acoperire medie spre minimă şi este disponibil în 5 produse a câte două nuanţe.

Gelurile pentru sprâncene

Gelurile pentru sprâncene pot fi transparente sau colorate – în nuanţe naturale, bineînţeles. Acest produs de machiaj pentru sprancene necesar doar dacă ai sprâncene nărăvaşe, care nu se păstrează în formă dorită de tine. Dacă foloseşti formula transparenta, umple înainte cu fard pentru sprâncene sau cu creionul şi aplică gelul la sfârşit.

Gel pentru sprâncene Anastasia Tinted Brow Gel

Gelul pentru sprâncene Anastasia se adresează femeilor cu sprâncene subţiri, cu posibile goluri. Formula îmbracă firele de păr, conferind dimensiune şi un aspect uniform. Textura gel, dar totuşi cremoasă defineşte sprâncenele intr-un mod natural.

Gel pentru sprâncene Make Up For Ever Waterproof Eyebrow Corrector

Acest produs cremos defineşte sprâncenele, umple golurile dintre fire şi intensifică nuanţă sprâncenelor intr-o manieră naturală, ce nu se estompează pe parcursul zilei. Formula waterproof păstrează lookul indiferent de temperatură şi umiditate.

Gel pentru sprâncene Make Up For Ever Brow Seal

Gelul pentru sprâncene MUFE culcă firele rebele, graţie polimerilor PVP ce îmbrăcă sprâncenele intr-un film elastic, transparent, lejer şi nelipicios. Formulat cu aloe vera, acest gel pentru sprâncene se spune că ar întări şi proteja firele.

Tuşuri pentru sprâncene

Tuş pentru sprâncene Avon Ultra Luxury Brow Liner

Tuşul pentru sprâncene de la Avon este cel mai bun liner low-buget disponibil, care se ţine de promisiune şi îţi conferă sprâncene conturate perfect. Nuanţa este universală, longevitatea este de neegalat, iar aplicatorul de o mare precizie îţi va permite să desenezi “firele” lipsă din sprâncene.

Tuş pentru sprâncene M.A.C Penultimate Brow Marker

Formula lichidă îţi va permite să conturezi sprâncenele cu precizie şi să obţii totuşi un look natural. Uşor de manevrat, tuşul pentru sprâncene M.A.C este ustensila perfectă pentru mişcările fine necesare umplerii sprâncenelor.

Kituri pentru sprâncene

Pentru a avea la dispoziţie toate produsele cosmetice de mai sus şi chiar mai mult, investeşte intr-o trusta de machiaj pentru sprâncene. Iată câteva dintre cele mai apreciate variante:

Kitul pentru sprâncene Too Faced Cosmetics Brow Envy Kit

Kitul Too Faced Cosmetics este perfect pentru începătoarele în machiaj, care abia acum afla de importanţa unor sprâncene perfecte - conţine un ghid complet pentru machiajul sprâncenelor, ceară pentru sprâncene, creioane, pensule, pensetă, două nuanţe de farduri pentru sprâncene şi trei stencil-uri standard în variantele Girl Next Door, Glamour Girl şi Femme Fatale.

Kitul pentru sprâncene Benefit Cosmetics Brow Zings

Kitul de sprâncene Benefit Brow Zings conţine tot ce ai putea avea nevoie pentru machiajul sprâncenelor - o ceară pigmentată care serveşte la definirea sprâncenelor şi un fard pudră în aceeaşi nuanţă pentru a le menţine conturul pe parcursul întregii zile, o pensetă, o pensulă angulara pentru sprâncene şi un blender.

Kitul pentru sprâncene NYX Cosmetics Eyebrow Set

NYX nu este cel mai bun brand de cosmetice disponibil, însă în materie de sprâncene, raportul calitate-preţ te va surprinde intr-un mod plăcut.

Kitul dedicat îngrijirii sprâncenelor conţine patru nuanţe de farduri de sprâncene, un pieptane, o pensulă pentru sprâncene şi trei stencil-uri diferite de sprâncene.

Kitul pentru sprâncene Sephora Arch It Brow Kit

Arch It Brow Kit este soluţia pentru sprâncene perfect conturate, expresive, care “merg” pe forma naturală. Trusa conţine cele necesare pentru arcuire, definire şi îngrijire pentru sprâncene, inclusiv stencil-uri (clasic, natural şi dramatic), gel pentru sprâncene şi farduri pentru sprâncene.

Spre deosebire de celelalte kituri, cel de la Sephora conţine, pe lângă pensula de sprâncene şi pensetă, şi o mascara transparenta pentru sprâncene, menită să tina firele rebele în loc.

Acum ca stii totul despre sprancene, esti pregatita sa iei in serios aceasta latura a machiajului?

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: sprancene , machiaj , pensule , farduri , creioane , tus
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!