Machiajul cat eye - descoperă tainele realizării unui machiaj clasic

  • 6224 afişări
Machiajul cat eye - descoperă tainele realizării unui machiaj clasic

18 martie 2013 Luiza Burhai Redactor

Machiajul cat eye denotă mister şi eleganţă, este unul dintre cele mai populare machiaje retro şi totodată cele mai apreciate variante pentru un look sofisticat de seară. Acest tip de machiaj alungeşte forma ochilor, pune accentul pe aceştia şi pe sprâncene, având în acelaşi timp un efect anti-aging asupra trăsăturilor.

Machiajul cat eye este o opţiune extrem de sexy, ce poate fi realizat indiferent de vârstă sau de forma ochilor. De-a lungul timpului, a devenit marcă personală a unora dintre cele mai frumoase femei din istorie, precum Sophia Loren, Brigitte Bardot sau Audrey Hepburn şi îşi menţine supremaţia în definirea trăsăturilor unora dintre cele mai actuale repere ale frumuseţii în prezent.

Jennifer Lopez, Lana del Rey, Mila Kunis, Dita von Tease şi multe, multe alte vedete care au populat topurile celor mai frumoase femei din lume atribuie o parte din merite look-ului pe care l-au consacrat şi prin urmare machiajului cat eye.

Machiajul cat eyes nu este foarte greu de realizat, asta dacă ai puţină îndemânare, experienţă şi precizie în realizarea liniei de tuş şi dacă îţi însuşeşti tehnicile simple pe care ţi le voi pune la dispoziţie în acest material.

Începi prin a-ţi pregăti tenul cu paşii de bază, de la demachiere, hidratare, primer şi fond de ten. Un aspect important pe care este bine să îl respecţi atunci când realizezi un machiaj în care îţi accentuezi ochii este folosirea unui iluminator/corector pentru ochi, pentru a elimina orice urmă de cearcăne.

Pentru un astfel de machiaj, tenul poate avea atât un finish mat, cât şi unul uşor lucios, îndeosebi pe volumele feţei (frunte, pomeţi, puntea nasului), aşadar alege varianta îndrăgită de tine.

Înainte de a începe a trasa linia de tuş, găseşte-ţi un punct de sprijin pentru braţul cu care manevrezi pensula de tuş sau aplicatorul produsului şi pastreaz-o pe cealaltă liberă pentru manipularea pleoapei. Cel mai practic este să iei un loc în faţa măşuţei de machiaj şi să îţi potriveşţi oglinda cu picior pentru vizibilitate perfectă.

Alege un eyeliner de calitate, cu o textură echilibrată, cremoasă şi cu o pensulă teşită, uşor rigidă pentru a putea controla direcţia şi forma liniei trasate.

Pictează ascendent conturul, pornind cu o linie subţire de la mijlocul pleoapei inferioare, spre colţul extern al ochiului. Vei putea obţine o linie subţire şi manipula mai bine instrumentul de lucru dacă perii pensulei sunt îndreptati către nas şi nu către colţul extern al ochiului.

Ghidandu-te după forma naturală a ochiului, extinde linia de tuş de pe linia genelor inferioare într-o codiţă ascendentă, uşor oblică, orientată către pliu, distantandu-te de colţul ochiului întocmai cât îţi doreşti codiţa de lungă. Efectul poate varia în funcţie de preferinţele tale, astfel putând fi realizate machiaje cat eye mai soft sau mai dramatice.

Odată ce ai fixat punctul extrem al machiajului, uneşte codiţa cu linia genelor superioare, conturând-o până la jumătate, pentru a alungi privirea.

Din punctul acesta, cea mai dificilă parte a trecut! Aplică pe întreaga pleoapă mobilă un fard într-o nuanţă luminoasă, uşor sidefată. Eu recomand tonuri neutre pentru a conferi acestui machiaj o notă de eleganţa şi un aer retro. Poţi folosi bronz, arămiu, caramel, brun etc

Cu un fard negru, revin-o peste conturul ochilor în tuş pentru a estompa linia dură a acestuia. Întunecă tot colţul extern, astfel încât să formezi un "V" culcat al cărui vârf este capătul liniei de tuş. Estompează umbra de fard negru în pliul ochilor şi realizează un degrade între nuanţa folosită pe pleoapă şi fardul negru din colţul ochiului. Nu uita să aplici dermatograf negru pe mucoasa ochilor în colţul extern!

Mascara este foarte importantă, aşa că aplică cu generozitate. Perfecte pentru un astfel de machiaj sunt şi genele false, aşadar dacă ai îndemânare în aplicarea lor, nu sta pe gânduri.

Pentru un astfel de machiaj, este inportant să accentuezi şi sprâncenele, realizând un contur discret într-o nuanţă apropiată de culoarea părului.

Continuă cu un blush corai discret sau o pudră bronzanta pentru a-ţi contura pomeţii şi aplică un ruj nude/gloss într-o nuanţă caldă, cu particule strălucitoare, pentru a păstra accentul machiajului pe ochi.

În speranţa că te-am ajutat să scapi de temerile legate de un alt machiaj considerat dificil, te las în compania unei galerii foto pline cu diferite tipuri de machiaje cat eye, purtate de unele dintre cele mai frumoase celebrităţi din istorie...şi până în prezent.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: machiaj , tus , cat eye , ochi , aplicare , realizare , gene
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!