Modele de sprancene - adapteaza-le in functie de trasaturi

Modele de sprancene - adapteaza-le in functie de trasaturi

Modele de sprancene - adapteaza-le in functie de trasaturi

24 noiembrie 2010 Iulia Roman Make-up artist

Pensatul sprancenelor este o arta. Nu intamplator, esteticiene talentate precum Anastasia Soare au facut cariera stapanind acest mic detaliu al feminitatii. Daca iti place sa ai grija de tine acasa, exista cateva reguli dupa care te poti ghida cand vine vorba de pensat.

La modul ideal, cel putin primul pensat ar trebui lasat pe mana unui specialist care iti va defini forma viitoare. Un pensat prea agresiv poate influenta pentru totdeauna aspectul sprancenelor. Pe langa firele de par nedorite, sprancenele mai au ceea ce specialistii numesc "fire de coroana". Odata smulse, aceste fire de par nu mai cresc, iar sprancenele raman rare si inexpresive.

Cel mai important lucru, de care trebuie sa tii seama atunci cand te pensezi este sa nu influentezi negativ fizionomia fetei. Practic, rolul pensatului este sa accentueze anumite trasaturi, cum ar fi ochii sau fruntea.

Regulile de "aur" ale pensatului


Pentru un pensat corect poti sa respecti cateva repere care iti vor fi de mare ajutor:

  • Radacina sprancenelor trebuie sa fie la acelasi nivel cu coada sprancenelor.
  • In jurul irisului trebuie sa se creeze punctul de luminozitate maxima.
  • Arcuirea sprancenelor incepe din punctul in care sunt tangente cu irisul.

Chiar daca aceste principii par complicate, "masurarea" acestor "parametri" este foarte usoara. O poti face chiar cu ajutorul unei pensule de machiaj cu coada mai lunga.

Modele de sprancene

Dupa cum am mentionat si mai sus, in pensatul sprancenelor vom urmari doua aspecte principale ale fizionomiei: fruntea si ochii.

In practica te poti incadra in urmatoarele situatii:

  • Fruntea ta este prea lata, iar forma paralela a sprancenelor accentueaza si mai mult latimea. In acest caz, sprancenele trebuie pensate cat mai arcuit, pentru a induce impresia de alungire a fetei.
  • Daca, dimpotriva, fruntea ta este prea inalta iar forma fetei extrem de alungita, poti atenua optic acest aspect aplatizand forma sprancenelor pensandu-le intr-o forma orizontala.
  • Pentru cele care au ochii prea apropiati este necesar ca, prin pensat, sa se indeparteaze punctul de luminozitate maxima care trebuie sa fie cat mai departe de baza nasului.
  • La ochii rotunzi, este evident ca forma unor sprancene prea arcuite accentueaza si mai mult forma rotunda. Prin urmare, make-up artistii recomanda o forma mai plata si mai orizontala.
  • Privirea ta are o linie descendenta? Atunci evita cu orice pret sprancenele prea apropiate de pleoapa si penseaza foarte bine zona arcadei.

Afla care sunt pasii obligatorii pentru un pensat corect si invata sa iti machiezi sprancenele!

Foto: Shiseido

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!