Pensarea si machiajul corect al sprancenelor

Pensarea si machiajul corect al sprancenelor

Pensarea si machiajul corect al sprancenelor

03 noiembrie 2010 Iulia Roman Make-up artist

Ca make-up artist, primul lucru pe care il "verific" la o femeie, evident dupa trasaturile ei, sunt sprancenele. Dupa cum remarca un make-up artist renumit, Dick Page, director artistic Shiseido, "sprancenele sunt arcul de triumf al fetei".

Nicio alta trasatura a fetei nu este atat de versatila si, in acelasi timp, atat de importanta precum sprancenele. Aceasta trasatura este cea care confera personalitate fetei si, prin urmare, trebuie sa invatam sa ii dam o forma cat mai corecta.

Etapele pensatului corect


Daca in trecut, doar divele dictau moda sprancenelor, in prezent nu mai putem baza pe un model unic de sprancene. Asta nu inseamna ca nu ne putem orienta dupa anumite etape si principii atunci cand ne pensam.

Pensatul sprancenelor consta in urmatoarele etape:

  • Incepe prin curatarea sprancenelor cu demachiant sau o lotiune tonica, eventual una destinata tenului gras, care contine alcool.
  • Alege forma pe care vrei s-o creezi. Secretul este sa nu "fortezi" natura, ci sa respecti arcuirea naturala pe care o are spranceana ta.
  • Intrucat majoritatea dintre noi nu suntem experte in arta pensatului avem nevoie de un "draft". Prin urmare, inainte de a trece la indepartarea firelor nedorite, traseaza cu ajutorul unui creion dermatograf alb, maro sau negru conturul formei pe care vrei s-o obtii.
  • Firele de par se indeparteaza intotdeauna in sensul de crestere. Astfel pensatul va deveni o operatiune mai putin dureroasa.

Machiajul sprancenelor


Dupa ce am imprimat o anumita forma sprancenelor, procesul de infrumusetare nu se opreste aici.

Putem accentua forma sprancenelor cu ajutorul creionului pentru sprancene sau a unui fard special. Procedura este foarte simpla: se hasureaza spatiile goale cu un creion pentru sprancene bine ascutit, intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a sprancenelor.

Pentru un efect mai natural poti apela la un fard de sprancene. Sprancenele se periaza in sus si se fixeaza intr-o forma cu ajutorul unui mascara transparent.

Asa nu!

Nu epila sprancenele! Indepartatul parului prin epilat schimba sensul normal de crestere a firului de par si afecteaza zona fragila din jurul ochilor. Pensatul se face intotdeauna prin sustinere (intinderea pielii) .

Daca sprancenele tale sunt mult prea rare si au firul de par prea subtire nu le mai pensa. In acest caz sunt de preferat sprancenele mai groase. Este indicat, mai degraba, sa le accentuezi forma prin vopsire sau cu ajutorul produselor de machiaj pentru sprancene.

Daca te-ai lamurit in privinta pensarii si machiajului sprancenelor, afla mai multe despre pensatul cu ata!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!