VIDEO Smokey eyes - tutorial pentru un machiaj de seară perfect

  • 26774 afişări
22 octombrie 2015 Luiza Burhai Redactor
VIDEO Smokey eyes - tutorial pentru un machiaj de seară perfect

Machiajul smokey eyes este cu certitudine cel mai îndrăgit stil de machiaj din toate timpurile, fapt vizibil atât în preferinţele celebrităţilor pentru covorul roşu, cât şi în alegerile noastre, a femeilor obişnuite, pentru evenimentele speciale din viaţă.

Efectul fumuriu pe care îl obţinem din degrade-urile de la o nuanţă închisă la una deschisă, conferă profunzime şi luminozitate privirii, avantajează orice formă a ochilor şi datorită posibilităţilor cromatice numeroase, orice nuanţă a irisului. În plus, contrar miturilor, conturarea ochilor cu nuanţe de negru intens estompate către extremităţi măreşte optic ochii şi accentuează privirea.

Întrucât la baza machiajului fume stă obligatoriu conturarea liniei genelor în negru intens, smokey eyes s-a identificat ca un machiaj de seară superb, uşor dramatic, ce conferă senzualitate şi mister.

Există mai multe modalităţi de a folosi tehnica smoky eyes pentru a realiza un machiaj deosebit, de aceea m-am gândit să vă ofer cea mai simplă manieră de a realiza unul dintre cele mai iubite machiaje de seară. Urmărind paşii din tutorialul de mai jos, îţi garantez un look perfect pentru un eveniment important sau o petrecere, fără a avea grija deteriorării sau estompării nuanţelor folosite.

Machiajul Smokey eyes pas cu pas

Întrucât pentru machiajul smoky eye lucrăm cu nuanţe închise, iar fardul negru are tendinţa de a păta iremediabil zona de sub ochi, fie aplicăm în zona predispusă la probleme pudră liberă translucidă, ce are rolul de a capta particulele căzătoare, fie începem cu machiajul ochilor şi aplicăm apoi baza.

Astăzi va voi prezenta cea din urmă variantă, ce poate părea mai simplă, mai rapidă şi o variantă bună dacă nu aveţi la îndemână pudră liberă. Mai întâi aplicăm primer şi un strat fin de fond de ten în jurul ochilor, acoperind zona dintre gene şi sprâncene, colţul intern al ochilor şi imediat sub linia genelor inferioare.

Conturăm pleoapă mobilă cu un creion dermatograf negru, insistând mai mult asupra liniei genelor pentru maximă intensitate a nuanţei închise. Folosind o pensulă specială, estompăm marginile în pliul ochiului.

Conturăm şi linia genelor inferioare, trasând o linie cat mai subţire la colţul intern şi mai vizibilă de la mijloc spre colţul extern al ochiului. Estompăm creionul folosind o pensulă specială şi întunecăm colţul extern.

Pentru a avea garanţia că machiajul nu se va strânge în pliuri sau se va întinde pe parcursul serii, fixăm creionul dermatograf cu un fard negru mat. Aplicăm mai întâi produsul pe conturul ochilor, lângă linia genelor şi estompăm spre extremităţi.

Degrade-ul specific machiajului smoky eyes nu presupune neapărat o trecere de la negru la o culoare deschisă. Dacă preferi smoky-ul colorat, poţi alege să incluzi nuanţe de mov, verde smarald, maro, burgundy sau albastru, sau poţi merge pe nuanţe metalice - argintiu, auriu, bronz sau arămiu - foarte în vogă anul acesta.

Aplică nuanţa dorită în pliul ochilor şi imediat sub conturul genelor inferioare şi estompează folosind o pensulă pentru blending cu perii moi.

Realizează degrade-ul şi între negru şi nuanţa aplicată pentru a reda efectul fume specific acestui tip de machiaj. Dacă ai impresia că negrul de la baza genelor nu e suficient de intens, poţi reveni peste cu un eyeliner. O formulă gel waterproof va menţine machiajul intact mai mult timp şi te va ajuta să estompezi linia trasată şi să o îmbini cu nuanţa din pliu.

Nu uita să aplici un creion kohl negru pe conjunctivă şi două straturi de mascara pe gene pentru a intensifica privirea. La final, poţi aplica şi o pereche de gene false pentru a întregi look-ul.

Conturează sprâncenele folosind un creion pentru sprâncene sau un fard mat într-o nuanţă similară culorii părului.
Odată ce machiajul ochilor este gata, şterge eventualele particule de fard căzute pe pomeţi folosind o dischetă îmbibată cu puţin demachiant. Aplică apoi fondul de ten, în straturi fine, bine întrepătrunse, estompandu-l la extremităţi.

Foarte important de reţinut atunci când realizezi un machiaj în care îţi accentuezi ochii cu nuanţe întunecate este să foloseşti un iluminator sau corector pentru ochi, pentru a elimina orice urmă de cearcăne.

Pudrează tenul folosind o pensulă dom mare pentru a fixa baza de machiaj şi a matifia tenul, pudră bronzanta sau blush într-o nuanţă de piersică şi puţin iluminator deasupra pomeţilor.

Pentru a păstra accentul pe privire, poţi opta pentru un ruj nude sau un gloss în nuanţa naturală a buzelor cu particule strălucitoare pentru un efect glamorous, echilibrat.

Aceştia sunt paşii esenţiali pentru a realiza un machiaj smoky eyes clasic, adaptat pentru un eveniment important sau o ocazie specială. Poţi adapta machiajul pentru zi înlocuind negrul cu un maron discret şi mergând pe nuanţe neutre. Vei arăta minunat!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!