Preţul frumuseţii: 69% dintre vopselele de păr din România trebuie retrase urgent de la vânzare

 • 7992 afişări
Preţul frumuseţii: 69% dintre vopselele de păr din România trebuie retrase urgent de la vânzare

22 februarie 2016

Vopseaua de păr chimică este pentru mulţi doar una dintre modalităţile prin care ţin pasul cu ultimele tendinţe în stil şi modă. Însă vopseaua de păr de acest tip aduce cu sine riscuri foarte serioase pentru sănătate.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a realizat în perioada 10 februarie – 15 februarie 2016 un studiu pe 48 tipuri de vopsea pentru colorarea părului, în vederea analizării etichetei acestora din punctul de vedere al ingredientelor şi al corectitudinii informaţiilor.

Rezultatele au fost alarmante, 69% dintre vopselele pentru colorarea părului trebuie retrase urgent de la comercializare! Analizând etichetele din punct de vedere al ingredientelor şi menţiunilor, au reieşit următoarele:

- 77% dintre vopselele analizate au în compoziţie dioxane;

- 75% dintre vopsele analizate au în compoziţie amoniac;

- 69% dintre vopselele analizate au în compoziţie para-fenilendiamină/p-fenilendiamină/1,4 benzendiamine;

- 65% dintre vopselele analizate au în compoziţie parfumuri sintetice;

- 60% dintre vopselele analizate au în compoziţie peroxid de hidrogen;

- 40% dintre vopsele analizate au în compoziţie sodium laureth sulfat;

- 38% dintre vopsele analizate au în compoziţie parabeni;

- 38% dintre vopselele analizate au în compoziţie polietilen glicol;

- 34% dintre vopselele analizate au în compoziţie disodium EDTA;

- 32% dintre vopselele analizate au în compoziţie resorcinol;

- 15% dintre vopselele analizate au în compoziţie sodium lauril sulfat.

Mai mult de jumătate dintre vopselele pentru colorarea părului analizate de către experţii APC România trebuie retrase de îndată de pe piaţă de către Ministerul Sănătăţii. Produsele ce trebuie retrase de la comercializare conţin o substanţă interzisă a se folosi în produsele cosmetice, substanţă care se regăseşte sub una din următoarele forme: para fenilendiamină sau p-fenilendiamină sau 1-4 fenilendiamină.

Para-fenilendiamina a fost declarată alergenul anului 2006 în Statele Unite ale Americii. Pielea expusă la substanţe de acest gen poate deveni roşie, cu leziuni pline cu lichid şi poate da senzaţie de arsură şi mâncărime. Această substanţă chimică pătrunde în firele de păr şi foliculii acestora şi afectează proteinele din piele, favorizând apariţia reacţiilor alergice. Reacţiile alergice pot include şi dificultăţi în respiraţie, iar pe termen lung expunerea la această substanţă chimică poate genera astm, limfom non-Hodgkins, lupus, cancer de sân şi vezică urinară.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 3
 • dar cand aceste produse apar pe piata nu se fac controale?

 • Posibilitate foarte buna de a va imbunatati veniturile!!!!

  Va invitam acum sa cunoasteti mai multe despre o oportunitate foarte noua prin care va puteti completa veniturile, in timpul liber sau oricand doriti! Va asiguram ca totul este foarte, foarte serios si ca puteti sa incepeti cu toata increderea! Este nevoie de rabdare, perseverenta si multa incredere in sine.
  Editura cauta persoane pentru promovarea cartilor electronice(e-books), pe piata international de limba engleza.Nu este necesar cunoasterea limbii engleze.Castigurile, in functie de timpul pe care fiecare din dumneavoastra il aloca acestei munci(100 de euro lunar part–time sau 285 euro full-time).
  Veti fi indrumati pas cu pas pana la obtinerea tuturor cunostintelor in vederea realizarii cu success a acestei activitati.
  Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati unul din membrii echipei noastre la una din adresele de emai: ioanabelecciu151@gmail.com

 • vopseaua de par romineasca mi a atacat chimic ficatul , la o zi dupa colorare ,aveam probleme cu tgp si tgo crescute......si stiti carnea afumata sau neafumata si produsele de carne sunt spalate cu detergent daca ele nu se vind in timp? si sunt repuse in vinzare

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!