Trei greşeli de machiaj pe care le facem constant

  • 1443 afişări
Trei greşeli de machiaj pe care le facem constant

29 decembrie 2016 Alexandra Necsoiu

Rutina este cea care, cel mai adesea, cel puţin în machiaj, ne face să persistăm în greşeli, fără a ne da seama de impactul pe care acestea le pot avea asupra propriului chip. Iată câteva dintre cele mai frecvente greşeli de machiaj pe care le facem fără a ne da seama.

Conturul de ochi

Atunci când vrem să conturăm ochii cu un creion, avem tendinţa de a întinde pielea de la colţurile ochilor pentru a trasa dunga perfectă. Însă acest lucru este greşit, pentru că linia obţinută va fi neuniformă şi poziţionată puţin mai sus faţă de linia genelor, ceea ce creează impresia de grabă şi superficialitate în machiaj. Este suficient să foloseşti un post-it pe care să-l poziţionezi la colţul ochiului, în funcţie de forma dorită a cozii, şi să trasezi dunga urmând marginea post-it- ului respectiv.

Conturul sprâncenelor

Când vine vorba despre sprâncene, gândeşte-te că mai puţin înseamnă mai bun. Adică, nu trasa un contur puternic al sprâncenelor, într-o culoare mai închisă. Nu vei face decât să atragi atenţia asupra lor şi asupra zonei frunţii, creând o disproporţie între aceasta şi restul feţei. Foloseşte un creion sau fard de aceeaşi culoare sau cu un ton mai deschis decât culoarea naturală a sprâncenelor şi trasează dungi fine, care să vină în completarea sprâncenelor tale. Constant, periază sprâncenele cu o periuţă specială, astfel încât dungile trasate să se piardă printre firele naturale ale sprâncenelor.

Reaplicarea rujului

După pauza de masă, vrei să-ţi retuşezi machiajul şi să reaplici culoarea preferată de ruj. Este important ca înainte de fiecare retuş, buzele să fie hidratate, astfel încât rujul să se ”aşeze” mai bine pe buze. Un strop din crema de faţă sau un balsam natural, hidratant, sunt suficiente pentru ca buzele tale să arate ca noi imediat.

Sursă: libertateapentrufemei.ro

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: machiaj , greseli , impact , frecvente , ochi , buze
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!