Maturizarea parintilor - cele mai bune lucruri pe care le poti face

Maturizarea parintilor - cele mai bune lucruri pe care le poti face

Maturizarea parintilor - cele mai bune lucruri pe care le poti face

Daca trecutul tau iti sta in cale, atunci curata-l; acest lucru poate parea elementar, insa nu este. Nu exista o copilarie perfecta, in plus, multi dintre cei care cred ca au avut o copilarie aproape perfecta sunt cei care au avut copilarii nefericite.

Unii oameni stiu - rational - ca nu-si cresc bine copiii, deoarece fantomele trecutului ii bantuie; cu toate astea, ei aleg sa nu faca nimic pentru ca le este prea frica sau prea rusine. Ei asteapta din partea copiilor lor sa devina adulti, cand nici ei nu devenisera adulti. Fiecare dintre noi facem acest lucru la un anumit nivel.

Dar daca te tot impiedici de trecutul tau, aduna-ti curajul si fa ceva in aceasta privinta. Toata lumea are curajul sa faca acest lucru. Eliberandu-te de fantomele trecutului nu inseamna sa gasesti un tap ispasitor - inseamna sa-ti indepartezi legaturile de pe ochi pentru a inceta sa mai fii prizonierul modelelor automate pe care le-ai invatat cand erai copil.

In faza de inceput a acestui tip de munca s-ar putea sa fii furios cu privire la cum ai fost tratat sau la ce fel de greseli au facut parintii tai. Dar un terapeut competent te va ajuta sa identifici acele sentimente si apoi te va ajuta sa le retii dintr-o perspectiva adulta si sa treci mai departe.

Rezultatul final al acestui tip de munca este sa nu ramai suparat. Ideea este sa gasesti pacea, acceptarea, iertarea acolo unde trebuie si apoi sa treci mai departe pentru a te ocupa de restul vietii tale.


Ce presupune maturizarea parintelui ?

  • Sa vorbesti cu altii despre problemele care apar atunci cand cresti un copil - daca iti este prea frica sau rusine, atunci forteaza-te sa faci acest lucru.
  • Tine minte ca nu exista parinti, familii sau copii perfecti.
  • Copiii tai nu exista pentru a te creste, a te servi, a te consilia sau a fi sprijinul tau social incorporat.
  • Tine minte ca o schimbare mica, tinuta la locul ei in mod constant, valoreaza cat o mie de mari schimbari pe care nimeni nu le poate urma.
  • Daca esti prea serios sau rigid, invata sa te relaxezi si sa te distrezi.
  • Daca esti prea moale, intareste-te.
  • Tine minte ca atunci cand treci de la extreme la un centru sanatos, vei simti ca ceva nu e in ordine.
  • Examineaza-ti propriile valori, stilul de viata si doreste-ti sa faci schimbari mici si efective.
  • Demonstreaza ca esti lider si nu supus.
  • Sa nu-ti fie frica sa experimentezi.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: parinti , copii , educatia copilului , familie
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!