Colecţii toamnă/iarnă 2012- 2013 – cele mai îngrozitoare look-uri

Colecţii toamnă/iarnă 2012- 2013 – cele mai îngrozitoare look-uri

13 aprilie 2012 Luiza Burhai Redactor

Se spune că în cadrul prezentărilor de modă, o singură piesă nereuşită este capabilă să distrugă întreaga colecţie. In zilele noastre însă, arareori întâlnim prezentări şi ţinute cu adevărat impecabile.

Cel mai adesea, designerii cad în păcatul arhetipului de femeie care doreşte prea tare să atragă atenţia, interpretând opulenţa, elementele statement şi designul inovator intr-un mod bizar, răscolitor şi de cele mai multe ori, imposibil de purtat în lumea reală.

Iată cele mai îngrozitoare colecţii toamnă/iarnă 2012-2013:

Marc Jacobs toamnă/iarnă 2012

Colecţia Marc Jacobs toamnă/iarnă 2012 -2013 se inspiră din poveştile Oliver Twist şi Alice în ţara minunilor, însă nota dickensoniana se rezumă doar la decorul realizat prin tehnici origami. Pălărierul nebun, însă, zăcea în toate modelele, care au prezentat colecţia purtând ceea ce criticii de modă numeau “furry pimp hats”.

Betsey Johnson toamnă/iarnă 2012

Betsey Johnson este un designer excentric de origine americană, a cărui carieră datează de cel puţin 4 decenii. In ciuda transformărilor survenite de la sezon la sezon, colecţiile ei sunt chiar şi în prezent…imaginea fidelă a look-urilor anilor ’70.

Ea numeşte colecţia toamnă/iarnă 2012 un remix al anilor 1960 şi 1970, însă o cantitate atât de mare de material roz bombon ne lasă cu totul şi cu totul un alt…vibe.

Meadham Kirchhoff toamnă/iarnă 2012

Toate vocile din lumea fashion se întreabă cum Meadham şi Kirchhoff au ajuns de la colecţii expresive, cu un puternic mesaj feminist la găzduirea unei seri disco interplanetară pe podium.

Socul a fost puternic pentru majoritatea dintre noi. Tu ţi-ai format o părere?

Jeremy Scott toamnă/iarnă 2012

Colecţia Jeremy Scott toamnă/iarnă 2012 se adresează generaţiei anilor ’90 intr-o manieră în care nu simt că va trezi nostalgia nimănui. Referinţe la Lisa Frank, Rainbow Brite sau The Simpsons, emoticons şi jocuri video au pictat o imagine care pare perfectă pentru garderoba de turneu a lui Katy Perry.

Indashio toamnă/iarnă 2012

Si dacă tot vorbeam de solista al cărui video “California Gurls” ne-a lăsat stupefiate, e timpul să analizăm o altă colecţie toamnă/iarnă 2012-2013 care parcă a fost făcută pentru ea. Mai exact, după ea, întrucât sutienul cu cupcakes Indashio este o copie chiar mai lipsită de gust decât ceea ce Katy a purtat.

Bibhu Mohapatra toamnă/iarnă 2012

Bibhy Mohapatra a cunoscut o evoluţie stelară în ultimii ani, viziunea să purtandu-l alături de Prabal Gurung şi Waris Ahlwallia în Fashion Incubator. In mare, colecţia sa pentru sezonul toamnă/iarnă prezintă câteva superbe modele de rochii elegante de seara, cu o fluiditate şi o croială ce aminteşte de silueta anilor ’30.

Insă ce rămâne de făcut cu coconul numit şi haină de blană pe care l-am întâlnit?

Rodarte toamnă/iarnă 2012

Rodarte a pus la cap o colecţie coerentă, elegantă pe alocuri şi chiar destul de frumoasă. Sigur, au existat câteva piese cu croieli neavantajoase şi împletituri neimpresionante, însă pentru un motiv greu de înţeles, acestea au devenit un fel de semnătură pentru brand.

Măcar machiajul şi coafurile prezentate pe podium au fost printre cele mai reuşite dintre tot ce am văzut în cadrul Fashion Week…

The Blonds toamnă/iarnă 2012

Rock’n’roll se întâlneşte cu BDSM şi cu Rocket Man intr-un “spectacol de zile mari” în colecţia The Blonds toamnă/iarnă 2012 – 2013. Excentrice şi ispirat din scena disco-glam a transexualilor, ţinutele şi în special accesoriile purtate sunt rezervate unui public ţintă destul de restrâns.

Thom Browne toamnă/iarnă 2012

Intreaga prezentare a colecţiei Thom Browne a fost regizată mai ceva că un videoclip Lady Gaga.  Primele 10 modelele au ieşit din cosciuge purtând ţinute cu adevărat spectaculoase, mâinile şi capetele fiindu-le invasurate în plasa albă, în genul celor folosite de apicultori.

Al 11-lea model nu a întârziat să apară şi să elogieze momentul, precum un mare clasic în viaţa – "I want to tell you about these 10 beautiful women. They loved life, they loved fashion - and they died for fashion."

In spiritual acestor cuvinte, nu putem să nu ne gândim la numeroasele exemple din viaţa reală în care acest motto se aplică. Desigur, mulţi ar muri pentru modă. Insă la fel de mulţi sunt şi cei care se sting încet, încet, cu fiecare blasfemie adusă moştenirii lăsate de creatorii de modă.

Iată câteva imagini în plus cu cele mai îngrozitoare colecţii toamnă/iarnă 2012 – 2013:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: moda , colectii , toamna/iarna , prezentari , haine , designeri
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!