Gala AVANPREMIERE 11: colecţiile designerilor primăvară-vară 2013

  • 1500 afişări
Gala AVANPREMIERE 11: colecţiile designerilor primăvară-vară 2013

29 noiembrie 2012 Elena Mihaila Redactor

La începutul acestei săptămâni a avut loc Gala AVANPREMIERE, ediţia cu numărul 11, într-o locaţie spectaculoasă şi neîncăpătoare pentru iubitorii şi susţinătorii modei autohtone, Serele Bell’Agio Casa. Cu această ocazie, şapte nume reprezentative pentru industria modei din România şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul primăvară-vară 2013.

Cei care au luat parte la acest eveniment, au putut să evadeze pentru câteva ore într-un univers ce deborda de creativitate, feminitate şi chiar de prezenţe masculine, cu ajutorul colecţiei „Silence II” a creatorului Ştefan Muscă.

Organizatorul Galei AVANPREMIERE, Alin Gălăţescu, a deschis acest eveniment cu un discurs emoţionant, pentru ca mai apoi să prezinte următoarele colecţii:

Carmen Cherecheş – „LOST IN...DREAMS”

Carmen Cherecheş a deschis oficial această ediţie a Galei, cu o colecţie ce urmăreşte investigarea problematicii imaginarului: întrepătrunderea elementelor specifice lumii reale şi celei onirice. Forme şi structuri organice, motivul labirintului, al visului şi al reîncarnării, relaţia om-univers induc noi tipologii de viaţă. Universul specific colecţiei este susţinut de prezenţa elementelor organice în diverse forme: imprimeuri serigrafice, decupaje sau structuri tricotate, toate acestea având la bază confluenţa celor două lumi.
Pantofi: STACCATO
Accesorii: Carmen Cherecheş


Anca &Silvia Negulescu – „Raven”

Următoarea colecţie a intrat puternic pe catwalk, muzica a având un impact puternic asupra publicului, lumea fiind mai receptivă. A&S Negulescu explorează prin noua colecţie zborul celor mai intense trăiri descătuşate în lumi imaginare, profunde, de poveste, în care lucrurile se petrec doar aşa cum ne dorim. În viziunea Ancăi şi a Silviei Negulescu, “Raven” tinde să evidenţieze zbuciumul lăuntric refulat în ireal, prin zborul propriilor aripi eliberate de suflete.
Pantofi: IL PASSO
Accesorii: A&S Negulescu


Loredana Novotni – „sacRED”

O colectie care a marcat seara, a fost una îndrăzneaţă din punct de vedere cromatic, asta deoarece era „all red”. Piesele colecţiei îşi au originea în arta precolumbiană. După cum o caracterizează şi titlul, roşul este mai mult decat o culoare în cazul acestui concept din spatele colecţiei SACRED – este un simbol al imortalităţii. Se evocă relaţia cer-pământ, materie-spirit, trup-suflet. Culoarea roşie are un rol fundamental în lucrările Loredanei, fiind culoarea focului şi a sângelui, a dragostei şi a vieţii, a speranţei şi a sacrificiului.
Pantofi: IL PASSO

Ştefan Muscă – „Silence II”

Colecţia masculină şi feminină a creatorului Ştefan Muscă a fost unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii. Ea continuă linia directoare a colecţiei Silence I, predecesoarea sa, ce s-a bucurat de un real succes. Culoarea predominantă a colecţiei Silence II este negru, rezultând piese simple, moderne, cu un efect vizual puternic. Colecţia îşi are rădăcinile în locuri inedite din Asia, călătoriile şi locurile pe care designerul le-a vizitat în ultimul timp fiind o sursă reală de inspiraţie.
Pantofi: Prada, Louboutin, handmade
Accesorii: Curele handmade


Simona Semen – „Geometry of Soul”

Colecţia Simonei Semen a marcat introducerea elementelor colorate şi imprimate în ţinute simple, dar croite modern. Simona Semen combină lumea complexă, în care ne regăsim împreună cu nevoia de reevaluare a purităţii, simplităţii, geometriei noastre interioare în echilibru. Creatoarea experimentează, exprimând în mod clar şi răspicat “iubesc ceea ce trăiesc şi creez exprimându-mi timpul şi prognozând viitorul.”
Pantofi: IL PASSO
Accesorii: Six by Simona Semen


Iris Şerban – „Elements”

O colecţie spectaculoasă a fost şi cea a creatoarei Iris Şerban, care s-a jucat cu îndrăzneală asumată cu materialele. Ea continuă explorarea feminităţii de tip nou, dură şi fragilă simultan, romantică şi masculină în dozaje specifice.Complexitatea detaliilor, extinderea gamei de materiale, studiul formelor, sursele contrastante – dantele fine versus piele, toate acestea au ajutat la rafinarea limbajului de creaţie. Corsetele rămân baza, florile, aplicaţiile, recombinările cromatice şi aplicaţiile formează orchestra.
Pantofi : STACCATO  
Accesori : Maria Filipescu


Natalia Vasiliev – „Dreams of Florence”

O colecţie atipică şi, în acelaşi timp, „ladylike”, a fost cea propusă de Natalia Vasiliev. Marea temă a colecţiei este definirea şi reevaluarea stilistică a “Noii Eleganţe”. Un impecabil şi elaborat studiu al volumelor, al neaşteptatelor combinaţii de materiale, dublat totul de rafinate detalii şi accente, toate acestea sunt deja o semnatură a designerului. “Dreams of Florence” by Natalia Vasiliev este o poveste specifică Toscanei, discreţiei spirituale şi cromatice a capelelor florentine.
Pantofi: Cristian Albu
Accesorii: Raluca Buzura

 Foto: Mircea Netea

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: designeri romani , avanpremiere
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!