Ţinute pe gât în tendinţele 2012: de la Audrey Hepburn în prezent

  • 2042 afişări
Ţinute pe gât în tendinţele 2012: de la Audrey Hepburn în prezent

22 octombrie 2012 Elena Mihaila Redactor

Fie că îţi place sau nu, a venit oficial toamna, iar odată cu ea necesitatea de a ne proteja gâturile mlădioase. Dacă nu vrei să porţi un pulover, dintr-un material care te înţeapă, sau o eşarfă călduroasă, inspiră-te din ţinutele pe gât propuse de designeri în colecţiile pentru toamnă-iarnă 2012/2013.

Helanca este unul dintre obiectele vestimentare care au marcat copilăriile sau tinereţea multor persoane. În toamna 2012, după mulţi ani în care a fost interzisă, designerii au reinventat-o în fel şi chip, dar mult mai elegant.

Michael Kors a combinat un pulover pe gât cu o fustă din dantelă pentru un look feminin-sofisticat, Alexander Wang propune o ţinută masculină cu pantaloni pană şi geacă de biker, iar Oscar de la Renta aduce acest model chiar şi într-o rochie glamour.

Ţinutele pe gât cer să fie purtate cu bijuterii opulente, cum sunt propunerile Lanvin pentru acest sezon, dar şi în look-uri cu haine suprapuse. Designerii au experimentat cu texturile, culorile şi modelele, iar în această toamnă poţi purta o bluză pe gât chiar şi cu o rochie cu corset.

Rochie pe gat Balmain

Helanca: din 1920 în prezent

Helanca a aparţinut o lungă perioadă de timp garderobei masculine. Bărbaţii care nu apreciau cravatele erau adepţii acestei bluze. Însă, începând cu anii ’20 a fost acceptată de femeile în pas cu moda ca o tendinţă importantă.

În anii ’60, helanca şi-a atins punctul maxim, când vedete consacrate de la Hollywood au făcut din ea un element indispensabil. Printre acestea aduc aminte de Audrey Hepburn şi Jackie O., cea din urmă făcând din helancă baza “uniformei” de Primă Doamnă a Americii.

Rochie pe gat Donna Karan

“Preppie-look” în toamna 2012

În anii ’70, helanca a fost adoptată de tinerele studente, iar dacă nu mă crezi, uită-te la filme ca „Love Story” sau „Manhattan”. Popularitatea ei nu a încetat să crească, mai ales că putea fi purtată în toate cercurile, atât de femei – mai ales de feministe, cât şi de bărbaţi.

Ca să revenim în zilele noastre, designerii propun diverse obiecte vestimentare pe gât, de la bluze şi pulovere, la paltoane, jachete, rochii şi chiar salopete. Fie că sunt un model clasic, pe gât, fie că sunt moderne, numai la baza gâtului, tendinţa a intrat puternic pe podium.Foto: hepta

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: helanca , rochii pe gat
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!