Astrologie - cum ne influentează astrele - astrologie 2013

 • Horoscop floral pe zodii Horoscop floral pe zodii

  Un sens mai recent al sintagmei “horoscop floral” este corelarea dintre fiecare zodie si florile pentru care are afinitati.

 • Saturn în semnul Scorpionului Saturn în semnul Scorpionului

  După trei ani în care a traversat semnul Balanţei (începând din octombrie 2009), în data de 5 octombrie 2012 planeta Saturn a intrat în semnul Scorpionului, unde va ramâne până în decembrie 2014.

 • Reintoarcerea Afroditei - cum ne afecteaza retrogradarea planetei Venus? Reintoarcerea Afroditei - cum ne afecteaza retrogradarea planetei Venus?

  La fel ca si celelalte planete din sistemul solar, si Venus apare periodic (timp de aproximativ 40 de zile o data la 18 luni) ca intrand in miscare retrograda.

 • Cum ne influenteaza retrogradarea lui Marte in perioada urmatoare? Cum ne influenteaza retrogradarea lui Marte in perioada urmatoare?

  In perioada 24 ianuarie – 14 aprilie 2012, Marte s-a gasit in miscare retrograda. Ce efecte a avut acest lucru asupra noastra si la ce schimbari ne putem astepta incepand de luna aceasta?

 • Uranus in Berbec - vremea marilor transformari a venit Uranus in Berbec - vremea marilor transformari a venit

  Mai intai a fost Egiptul. I-au urmat Noua Zeelanda, Libia, Japonia, Romania. Toate reprezinta locuri in care s-au produs de curand evenimente neprevazute, surprinzatoare si tulburatoare, multe din ele captand atentia intregii lumi. Aparent nu exista nicio legatura intre ele. Aparent. Si totusi exista un element care le uneste pe toate, si anume intrarea lui Uranus in semnul Berbecului.

 • Noul zodiac - chiar sunt date inapoi cu o luna zodiile? Noul zodiac - chiar sunt date inapoi cu o luna zodiile?

  Exista, periodic, anumite stiri “bomba” care fac inconjurul planetei si tin titlurile din mass media, sunt preluate dintr-o parte in alta fara discernamant si fara o verificare prealabila si – culmea! – sunt apoi uitate cu atata pasiune incat…. in anul urmator mai inconjoara o data globul.

 • Eclipsa de luna din 2010 - la ce ne putem astepta? Eclipsa de luna din 2010 - la ce ne putem astepta?

  In luna decembrie vom avea ultima eclipsa a anului: eclipsa totala de Luna de pe data de 21 decembrie, care se va produce in semnul Gemenilor. Este un eveniment important cu atat mai mult cu cat conjuncturile astrale ale momentului arata aglomerarea unor tensiuni demne de luat in seama. Pe 4 ianuarie se va produce o eclipsa partiala de Soare.

 • Horoscopul personal – de ce suntem diferiti unii de altii Horoscopul personal – de ce suntem diferiti unii de altii

  Cumperi revista, astepti pana ajungi acasa si te asezi in fotoliu (sau imediat ce ai urcat in tramvai si ai prins un loc liber), iti iei o pozitie confortabila si o deschizi imediat la pagina cu predictii astrologice.

 • Horoscopul arboricol Horoscopul arboricol

  Horoscopul arboricol iti spune "din ce copac ai cazut" si ce trasaturi de caracter ai dobandit.

 • Ramuri ale astrologiei occidentale II Ramuri ale astrologiei occidentale II

  Am inceput a vorbi, in articolul anterior, despre ramurile astrologiei occidentale, care reprezinta abordari si puncte de focar diferite in analiza si interpretarea unei astrograme. Vom continua prezentarea acestora in asa fel incat cititorul sa poata avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce reprezinta astrologia de astazi.

 • Ramuri ale astrologiei occidentale. De la astrologia natala, la astrologia mundana Ramuri ale astrologiei occidentale. De la astrologia natala, la astrologia mundana

  Horoscopul periodic (zilnic, saptamanal, lunar, anual) este si el conceput in sistem occidental, insa astrologia are aplicatii mult mai variate decat horoscopul, ea putand fi utilizata practic in orice domeniu al experientei umane prin stabilirea de corelatii cauzale cu procesele si legile universale.

 • Sisteme si traditii astrologice practicate in zilele noastre Sisteme si traditii astrologice practicate in zilele noastre

  O istorie exhaustiva a astrologiei si o prezentare a ceea ce este astazi, cum este practicata, ce sisteme de abordare si interpretare sunt utilizate etc., ar necesita spatiu si timp din abundenta, de aceea vom face acum doar o schematica prezentare a sistemelor astrologice ale momentului.

 • Ce este astrologia pe care o cunoastem astazi? Ce este astrologia pe care o cunoastem astazi?

  Ce este astrologia si cum a ajuns ea la noi? Am vazut, in suita de articole anterioare, ca astrologia s-a nascut ca urmare a traiului omului in mijlocul naturii, ca martor al minunatiilor intinse de-a lungul perdelei intunecate a unui cer deschis in permanenta deasupra si oferind o fereastra catre verticalitate.

 • Drumul lung al astrologiei Drumul lung al astrologiei

  Biserica crestina a avut o relatie lunga si schimbatoare cu astrologia. Inceputurile crestinatatii se leaga nu numai de o acceptare a acesteia din urma, ci chiar de practicarea ei, marturie fiind abundenta de simboluri astrologice sau ezoterice atat in vechile practici crestine, cat si in biserici si catedrale.

 • De la Sumer la Egipt, de la greci la arabi: istoria astrologiei continua De la Sumer la Egipt, de la greci la arabi: istoria astrologiei continua

  La inceputuri, astrologia nu era mai mult decat o simpla observare a cerului in cautarea unor indicii care ar putea afecta, intr-un fel sau altul, regatul. Sumerienii sunt unici prin aceea ca au fost primi care sa faca observatii sistematice ale miscarilor planetare, ca urmare a carora au remarcat existenta unor tipare ce legau aspectele si pozitiile planetare cu evenimente concrete derulate in viata oamenilor.

 • Ce au pregatit astrele pentru vara 2010 Ce au pregatit astrele pentru vara 2010

  Despre vara lui 2010 se vorbeste de multi ani in mediile astrologice.

 • Istoria concreta a omenirii, istoria concreta a astrologiei Istoria concreta a omenirii, istoria concreta a astrologiei

  Nu putem vorbi despre astrologie fara a vorbi despre istoria ei, a carei vechime se confunda cu insasi istoria umanitatii. A intelege istoria inseamna a ne putea detasa de momentul prezent si a ne putea privi pe noi insine in context, capabili de a vedea “the big picture”.

 • Omul si astrele – „as above, so below” Omul si astrele – „as above, so below”

  Consultarea horoscopului a devenit, intrucatva, un gest firesc, dar totodata nepurtator de semnificatii adanci: el face parte din peisajul cotidian si este unealta in ordonarea vietii de zi cu zi, si totusi, dincolo de aplicabilitatea sa practica, horoscopul este, de fapt, un indice grafic de evolutie a sufletului si un instrument de cunoastere si autocunoastere cu o vechime egala cu aceea a omenirii.