Ce se întâmplă când retrogradează Mercur?

Ce se întâmplă când retrogradează Mercur?

Mercur retrogradeaza de 3-4 ori pe an - si aceste perioade te influenteaza, chiar daca doar subtil

13 noiembrie 2015 Alina Bârcă Astrolog

Cu siguranta ai auzit in analizele astrologice sau in presa despre retrogradarea unor planete si despre influenta acestora asupra vietilor noastre. E timpul sa afli mai multe despre acest fenomen si implicatiile lui...

Precum stim, planetele din sistemul nostru solar se rotesc in jurul Soarelui, fiecare cu o anumita viteza. Cand vorbim despre retrogradarea planetelor, ne referim la miscarea aparent inversata a acestora din perspectiva geocentrica (privite de pe Pamant). Aceasta situatie se datoreaza vitezelor diferite cu care se rotesc planetele in jurul Soarelui si compunerii acestor viteze cu aceea a Pamantului. Este ca si cand ne-am gasi pe autostrada si am privi o alta masina: daca aceasta incetineste sau noi marim viteza, va parea ca masina respectiva merge inapoi.

De aceea, la anumite intervale, privite de pe Pamant, unele planete vor parea ca incetinesc, se opresc si isi schimba sensul de rotatie, lucru ce ne va influenta pe toti in intervalul de timp cat va dura procesul respectiv, dar totodata si o portiune de timp inainte sau dupa retrogradare.

In intervalul 18 aprilie - 11 mai, Mercur se gaseste in miscare retrograda. Sa vedem ce inseamna acest lucru si ce impact poate avea asupra noastra. In primul rand este important sa stim care este sfera de influenta a lui Mercur in viata noastra. Mercur este planeta cea mai apropiata de Soare si totodata cea mai rapida. Este 'argintul viu" al zodiacului, iar daca ne gandim la metalul cu acelasi nume vom putea sa intelegem mai bine tipul de energie pe care o poarta planeta.

Totodata, cea mai buna modalitate de a patrunde semnificatiile unei planete este sa ne indreptam catre mitologie: odata ce am inteles miturile zeilor si personajelor ale caror nume le poarta planetele, vom patrunde mult mai usor in semnificatiile acestora si ne va fi mult mai simplu sa intelegem cum ne ghideaza ele si ce influenta au asupra noastra. Astrologia este o stiinta care opereaza cu simboluri care, odata descifrate, deschid poarta catre o lume cu adevarat fascinanta si plina de sens.

In mitologia greaca, Mercur era patronul negustorilor si al hotilor, al comertului, al calatoriilor si totodata mesagerul zeilor din Olimp. Pozitia lui imediat dupa Soare, ca planeta cea mai apropiata de astrul zilei, nu este deloc intamplatoare: el este mediatorul, puntea de legatura dintre Soare si restul planetelor.

In viata noastra de zi cu zi, Mercur este legat de comunicare, comert, educatie si transporturi iar prin extensie el ii guverneaza si pe cei care lucreaza sau au preocupari in acest domenii: scriitori, comercianti, profesori, jurnalisti, calatori, soferi, postasi, hoti, speculanti.

Cand Mercur retrogradeaza, vom observa ca este perturbata comunicarea intre oameni, apar blocaje sau intarzieri in transporturi, nu mai functioneaza masinile sau conexiunea la internet, suntem mai predispusi la rationamente gresite sau decizii grabite, avem o exprimare mai defectuoasa sau ii intelegem eronat pe ceilalti, trebuie sa ne amanam sau sa ne contramandam calatoriile, ratam examene din lipsa de concentrare sau nu ne prezentam la inaltime la interviuri, nu ne reusesc tranzactiile, nu primim corespondenta la timp, ne pierdem sau ni se strica telefonul ori cade reteaua, avem o slaba concentrare mentala si o dexteritate defectuoasa, apar relatii tensionate cu functionarii sau secretariatele, se nasc confuzii mentale si de comunicare la modul general.

Este indicat sa facem backup la informatiile din calculator si sa verificam de doua ori informatia inainte de a trimite un email. Este bine ca deciziile importante, semnarea de contracte, calatoriile importante sa fie amanate, daca este posibil, dupa ce se incheie aceasta perioada. De asemenea achizitionarea unor produse electronice (telefoane, calculatoare, etc) si software este bine sa fie si ea amanata. Totusi trebuie stiut ca aceste evenimente nu vin toate deodata si uneori se intampla sa nici nu remarcam vreo schimbare semnificativa in timpul retrogradarii mercuriene. Fiecare retrogradare este diferita de altele.

Orbita lui Mercur

Daca ne uitam la evenimentele lunii aprilie, vom putea foarte usor sa corelam acest eveniment astral cu haosul din transporturile aeriene datorat eruptiei vulcanului din Islanda si totodata cu greva profesorilor. Cenusa vulcanica aruncata in aer (Mercur este legat de elementul aer) a cauzat multor oameni diverse probleme respiratorii (plamanii sunt guvernati de Mercur).

In general persoanele nascute in semnul Gemenilor si al Fecioarei sau cele care au Ascendentul intr-unul din aceste semne sunt predispuse la a fi mai afectate, daca ne gandim ca aceste zodii se gasesc sub patronajul lui Mercur. In functie de viteza pe care o are Mercur in perioada respectiva, dar si de semnul (zodia) in care se produce retrogradarea, efectele pot sa fie mai puternice sau mai disipate si chiar sa treaca neobservate.

Cei nascuti in timpul retrogradarii lui Mercur pot sa aiba dificultati sau intarzieri de vorbire, sa fie timizi, sa simta ca nu se pot face bine intelesi, sunt mai analitici si mai introspectivi. In astrogramele multor artisti, scriitori, muzicieni sau ganditori de seama, Mercur este retrograd, aceasta deoarece ei au o mare forta de concentrare si putere de creatie si totodata sunt permeabili la idei si atitudini noi. Contrar opiniei (eronate) a unor astrologi, Mercur retrograd nu este un indiciu al unei capacitati intelectuale deficitare, ci de cele mai multe ori chiar dimpotriva!

Mercur retrogradeaza de 3-4 ori pe an iar aspectul dureaza 20-28 de zile: este o perioada destul de lunga raportata la durata unui an. Poate parea ca are numai efecte negative, insa nu trebuie sa gandim in alb si negru si nici sa fim inclinati sa vedem doar aspectele negative ale mesajelor astrale. Intotdeauna exista si o latura pozitiva si vom avea numai de castigat daca ne focalizam asupra ei.

Este favorizata in special clarificarea unor discutii sau subiecte mai vechi ori care treneaza de mult timp, este o perioada buna pentru reluarea comunicarii cu prietenii sau cunoscutii pe care nu i-am mai vazut de multa vreme, continuarea sau reluarea unor actiuni neterminate, meditatia, introspectia, micile vacante, relaxarea. Pe timpul retrogradarii lui Mercur este cel mai bine sa ne luam vacanta si sa ne bucuram de liniste si relaxare. De asemenea, este o buna ocazie de a revizui vechi contracte.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!