Ce proverb se potriveşte zodiei tale

  • 32254 afişări
Ce proverb se potriveşte zodiei tale

16 noiembrie 2015 Bianca Dragomir Redactor

Nimic nu e mai limpede, mai direct, mai convingător, mai sincer decât înţelepciunea populară. Nu există portrete mai frumoase şi mai haioase decât cele realizate de spiritul neaoş al oamenilor de rând.

Mai mult, deşi nu au fost create special pentru fiecare zodie, unele dintre proverbele româneşti se potrivesc perfect fiecărui semn zodiacal în parte, printr-o simplitate care ascunde adevărul personalităţii fiecăruia. Unele sunt şi sfaturi care arată slăbiciuni sau defecte:

Berbec

Despre nativul din Berbec ştim că “Ce-i în guşă, şi-n căpuşă.”, mai ales că “Omu’ încăpăţânat, n-ascultă de niciun sfat.” El crede în propriile puteri mai mult decât în orice şi intuiţia lui nu l-a înşelat niciodată, tocmai de aceea riscă să pară de multe ori încăpăţânat.

Taur

Pentru că Taurii iubesc viaţa şi frumosul, se încadrează perfect proverbului “Ochii văd, inima cere...”, fiind romanticii incurabili cărora le place traiul bun, viaţa tihnită, plăceri împlinite.

Gemeni

Viaţa nativilor din Gemeni gravitează în jurul cuvintelor: sexualitatea, temperamentul lor, motivele de bucurie, modul în care iau decizii, toate izvorăsc din puterea pe care ei le-o oferă cuvintelor, dialogului pentru că ei s-au născut din proverbul “La început a fost Cuvântul” şi s-au ghidat după zicala populară „Ai carte, ai parte.”

Rac

Când spui Rac, spui în primul rând casă, familie, iubire părintească, legături de sânge, acesta fiind nativul cu cel mai dezvoltat instinct matern.

Am putea spune în locul proverbului “Fiecare pasăre îşi iubeşte cuibul” – „Fiecare Rac îşi iubeşte cuibul” pentru că acolo, în sânul familiei sale, cel născut sub acest semn zodiacal îşi găseşte echilibrul, sinele, norocul, fericirea.

Leu

Excentric, Leul iubeşte luxul mai mult decât se iubeşte pe sine pentru că îi place să se prezinte lumii în cele mai frumoase haine, sub cel mai interesant aspect. Îşi doreşte să fie şcolit pe la instituţii pompoase şi să mânânce în locuri scumpe pentru că aşa se simte în largul său.

Pentru că “Vulturul nu vânează muşte”, “Obrazul subţire cu cheltuială se ţine.”

Fecioară

Nu există o Fecioară în această lume care să nu ofere muncii un loc de cinste în viaţă – la nativii din această zodie nu există lene, nenoroc la bani.

El crede în primul rând în “Omul harnic, muncitor, de pâine nu duce dor”, iar abia apoi crede în divinitate.

Balanţă

Cei născuţi sub semnul zodiacal Balanţă îşi găsesc cu greu echilibru, în primul rând pentru că nu le place să îşi complice existenţa. Aşteaptă mereu de la ceilalţi, dificultatea cu care oferă lucruri (indiferent de natură) venind dintr-o comoditate existenţială uşor atipică.

De aceea li se şi potriveşte zicala: “Mai bine varză acră cu-nvoială, decât zahăr dulce cu cârteală.”

Scorpion

Extrem de senzual, Scorpionul iubeşte să iubească, dar mai mult decât atât luptă continuu să-şi atingă scopurile, indiferent prin ce metode.

Nativul din Scorpion crede că fericirea lui are dreptul să îşi asume proverbul: “Scopul scuză mijloacele”.

Săgetător

O viaţă împlinită pentru un Săgetător este o viaţă pe drumuri - călătoriile sunt pentru un Săgetător modul de a-şi găsi sensul.

Pus mereu pe distracţii “Călătorului îi şade bine cu drumul.”

Capricorn

Nu există o altă zodie mai calmă decât Capricornul: nativul acestei zodii are răbdare, face totul cu precauţie, îşi oferă mereu timp din belşug ca să mediteze şi să întreprindă lucruri.

Pentru că el crede cu tărie că toate realizările mari au necesitate timp şi cumpătare, vorba aia: “Nici Roma n-a fost construită într-o zi.”

Vărsător

Îngrădeşte-i libertatea unui Vărsător şi îl vei pierde instant, pe principiul “Pasărea în colivie nu se bucură, şi de e vie.”

Aproape obsesia lui faţă de libertate îi influenţează majoritatea deciziilor şi îl face deseori un caracter dificil, dar are nevoie de sentimentul libertăţii ca de aer.

Peşti

Sensibili din fire, Peşti trăiesc totul la intensitate maximă - ei chiar cred cu tărie în proverbul “Iubirea trece prin apă, nu-i e frică că se-neacă.” Şi nu numai cred, dar acesta este modul lor de viaţă.

Fără iubire, fără iubire absolută, un Peşte se va simţi prizonierul propriei vieţi şi va suferi cumplit, deşi poate nimeni nu va observa pentru că un alt proverb specific Peştilor este “Marile dureri sunt mute.”

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: horoscop , zodii , berbec
Comentarii / 1
  • Este GRATUIT, extrem de simplu si pentru toti cei care vor sa invete cum sa faci bani de acasa! Acesta este un curs online exceptional, cu care, total gratuit si pas cu pas, inveti in cateva zile cum sa faci bani acasa! Sigur te intereseaza! Cand vrei cu seriozitate sa castigi bani, cere detalii mai multe la adresa de email: corana22@yahoo.com

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!