3 efecte negative cauzate de lipsa sexului la femei

  • 6986 afişări
3 efecte negative cauzate de lipsa sexului la femei

21 aprilie 2017 Alexandra Necsoiu

Lipsa de sex o mică perioadă de timp nu face rău nimănui, ba din contră, poate intensifica viaţa de cuplu. Cu toate acestea, este bine să ţineţi cont de faptul că pauza de la sex mai lungă la femei poate avea şi efecte negative.

Determină apariţia dezechilibrelor hormonale. Este bine de ştiut că sexul reprezintă un aspect foarte important în viaţa fiecărei persoane, deoarece are anumite efecte pozitive atât asupra organismului, cât şi asupra psihicului. Dacă din diferite motive ai ales la un moment dat să faci o pauză de la sex trebuie să fii atentă la schimbările care pot apărea şi care îţi pot afecta starea. De exemplu, lipsa de sex la femei poate să ducă la dereglări ale ciclului menstrual, dureri de sâni şi probleme cu ovarele.

Favorizează depresia. Lipsa de sex la femei este asociată, câteodată, cu privarea de dragoste, lipsa de afecţiune, ceea ce de multe ori favorizează apariţia stărilor depresive, de tristeţe şi de nervozitate. Această stare depresivă se manifestă prin scăderea apetitului, prin apariţia zilnică a sentimentului de tristeţe şi a sentimentului că nu mai contaţi pentru nimeni, notează click.ro.

Pot apărea tulburări de comportament. Aşa cum avem nevoie de mâncare, de apă, şi sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru. În schimb, lipsa lui poate duce la probleme de comportament. Abstinenţa sexuală la femei are o serie de dezavantaje printre care: apariţia dificultăţilor de concentrare, scăderea stimei de sine şi creşterea nivelului de stres. Aceste schimbări comportamentale afectează foarte tare psihicul uman.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: sex , femei , efecte negative
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!