7 lucruri pe care să le faci cu partenerul după o partidă de sex

  • 2884 afişări
7 lucruri pe care să le faci cu partenerul după o partidă de sex

01 martie 2017 Alexandra Necsoiu

Îmbrăţisările, mângâierile şi discuţiile de după sex pot păstra apropierea dintre parteneri, însă anumite schimbări pot fi benefice pentru cuplu. Făcând ajustări rutinei tale post-sexuale, poţi observa că interesul tău general pentru sex creşte. Aşa că, adu ceva nou în relaţia ta pentru a păstra conexiunea cu partenerul de viaţă.

1. Fă-i partenerului un masaj. „Mulţi dintre noi folosesc tehnica masajului pentru a iniţia sexul prin intermediul relaxării şi itimităţii fizice, dar masajul după sex poate fi chiar şi mai intim“, spune O’Reilly. Din moment ce în mod clar nu te foloseşti de masaj ca o cale de a ajunge la sex, este o oportunitate bună să-ţi faci partenerul să se simtă iubit şi apreciat, fără să vrei ceva în schimb.

2. Hrăniţi-vă reciproc. Cine spune că trebuie să mâncaţi îmbrăcaţi? Există un sentiment de noutate în împărţirea gustărilor pe sub cearşafuri, ceea ce vă poate ajuta să duceţi intimitatea la un nou nivel. Este o modalitate foarte sexy de a vă face plinul, este de părere sexologul Debra Laino.

3. Reluaţi preludiul. O versiune mai delicată a preludiului vostru obişnuit, cum ar fi atingerile uşoare sau sărutarea zonelor erogene, poate fi o modalitate excelentă de conectare după sex. „O abordare mai înceată a acestor comportamente poate ajuta la tranziţia de la intimitatea exprimată în mod fizic şi cea exprimată prin emoţii“, spune Dana Harron.

4. Citiţi împreuna dintr-o carte. „Din ce în ce mai multe cupluri au descoperit că împărţirea unei cărţi şi citirea unor pasaje unul celuilalt îi ajută să simtă mai intimi şi mai conectaţi. Citirea unei cărţi împreună dă naştere şi un subiect comun de discuţie“, ne sfătuieşte terapeutul sexual Kat Van Kirk.

5. Sincronizaţi-va respiraţia. Ţineţi-vă în braţe în poziţia linguriţei şi respiraţi în sincron. „Cercetările arată că ritmurile respiratorii şi cardiace ale cuplurilor tind să se sincronizeze atunci când stau aproape unul de celălalt şi unele susţin că acest lucru poate contribui la creşterea empatiei şi a legăturii intime“, mai spune O’Reilly.

6. Faceţi baie împreună. Atunci când vă şamponaţi şi vă săpuniţi unul pe celălalt în timpul unei băi calde, nu doar că prelungiţi timpul petrecut împreună, dar acest lucru că permite să fiţi protectori şi vulnerabili împreună, spune Van Kirk.

7. Făceţi-vă complimente. Răsplătirea partenerului cu un compliment legat de sexul pe care tocmai l-aţi făcut, sau despre el ca persoană, vă poate da sentimentul de fluturi în stomac amandorura, spune specialistul în educaţie sexual Jill McDevitt. Evident, arătându-i iubire partenerului, îl vei face să se simtă adorat şi apreciat, iar făcându-l să se simtă bine, te vei umple şi tu de bucurie.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: sex , partener , partida
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!