Care este cea mai bună vârstă pentru a deveni mamă

  • 5261 afişări
Care este cea mai bună vârstă pentru a deveni mamă

09 ianuarie 2017 Alexandra Necsoiu

Cecetătorii de la Universitatea din California de Sud au concluzionat în căzut de acord, în unor teste, care este ideală pentru a deveni mamă, iar rezultatul poate să fie surprinzător.

Creşterea unui copil este o călătorie minunată în viaţa unei femei, care poate aduce fericire şi bucurie, dar care impune şi procări sau griji, indiferent de vârstă. Astfel, se impune întrebarea: există momentul potrivit sau vârsta cea mai bună pentru a deveni mamă? Un studiu recent arată că a devenit mamă la vârsta de 35 de ani aduce o mulţime de benficii, scrie adevarul.ro potrivit „Bright Side“. Vârsta medie la care o femeie poate să devină mamă pentru prima dată continuă să fie tot mai mare. Iar această decizie nu ţine doar de modă.

Femeile cu vârste între 30 şi 40 de ani se simt mult mai sigure şi mai hotărâte pe ele pentru a face acest pas în acel interval de ani, fapt amplificat şi de siguranţa unei relaţii, dar şi de siguranţa carierei. În mod obiectiv, sarcina după vârsta de 35 de ani este considerată riscantă. Pe de altă parte, ştiinţa descoperă beneficii noi ale unei sarcini la o vârstă târzie. Anterior, s-a dovedit că a avea un copil după 35 de ani creşte speranţa de viaţă, iar acum un studiu al Universităţii din California de Sud arată că a da naştere după 35 de ani duce la îmbunătăţirea abilităţilor mintale ale mamei.

Cecetătorii de la Universitatea din California de Sud au făcut mai multe teste asupra a 830 de femei aflate la menopauză. Participantele au fost testate cu privire la planificare, percepţie vizuală, memorie verbală, concentrare şi atenţie. Experţii au descoperit că femeile care au avut primul copil după 24 de ani s-au descurcat mai bine la testele mintale de acuitate, la rezolvarea problemelor şi la abilităţile verbale în comparaţie cu cele care au devenit mame între 15 şi 24 ani.

Femeile care au devenit mame ultima oară după 35 de ani aveau memorie verbală foarte bună şi o cunoaştere desăvârşită a anumitor lucruri. Aceste descoperiri sunt legate de creşterea bruscă a hormonilor, estrogen şi progesteron, în timpul sarcinii, care au un efect benefic asupra fenomenelor chimice din creier, în special dacă sarcina a avut loc la o vârstă înaintată. A decide când să faci un copil nu este un lucru simplu, iar sarcina, la orice vârstă, are avantajele şi dezavantajele ei. Cel mai important lucru de făcut este să îţi consulţi în prealabil medicul ca să poţi să ai o sarcină uşoară şi sănătoasă.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: mama , teste , femei , copil , studiu
Comentarii / 2
  • Oferta super: bani online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:onlineproiect86@gmail.com

  • Oferta convenabila: bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:onlineproiect86@gmail.com

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!