Top 10 sfaturi: "ce să nu faci în lumea modei” de la un guru

  • 2422 afişări
Top 10 sfaturi: "ce să nu faci în lumea modei” de la un guru

Zilele acestea nu mă mai despart de un gadget primit cadou, micul Kindle – sunt fan cărţi tipărite, să ştii, dar câteodata este mai practic – iar motivul este simplu: cele două cărţi scrise de Kelly Cutrone. Sincer, sunt un „must” dacă îţi cauţi ceva lejer de citit, îţi plac glumele, duci lipsă de câteva sfaturi şi te interesează lumea modei.

Cele zece sfaturi despre care vorbeam mai sus fac parte din cartea „If you have to cry go outside”, iar despre Kelly Cutrone pe scurt: trăieşte în America, are propriul business din 1996, People's Revolution, care se ocupă de PR în lumea modei, de la pus cap la cap prezentări de modă în cadrul Săptămânii Modei, la promovat de cluburi, oameni & co.

Nu îţi trimite C.V.-ul în mai în speranţa că o să fii angajat în industria modei, deoarece este cea mai slabă perioadă a anului. Ca să îţi măreşti şansa unui interviu, internship sau chiar un job, încearcă ianuarie sau august.

Nu adăuga „viitorul şef” pe Facebook în speranţa că vei comunica mai uşor cu el. Dacă faci asta, fă-o ştiind că ai o pagină strălucită şi vrei să îi arăţi un proiect, sau ceva de genul, nu să îi arăţi ce facultate ai terminat.

Nu îţi da ochii peste cap, iar dacă faci asta fă-o în direcţia uşii pe care eşti invitat să şi ieşi.

Nu te aştepta să ai aceleaşi drepturi fără să fii dispus să faci aceeaşi muncă care poate să însemne: să duci în braţe dintr-o parte în alta zeci de haine grele – fără să le târăşti marginea! – să trimiţi lucruri prin poştă, să primeşti, să despachetezi, să transporţi haine pe tocuri (Kelly Cutrone nu este adepta tocurilor cui de 13cm, dar nici a balerinilor) pe un trotuar care nu este nivelat.

Nu anunţa că eşti bolnav când nu eşti, doar pentru că nu ai chef să te ridici din pat. Ai dreptul la destule zile libere pe an, foloseşte-le cu cap şi din timp.

Nu subestima faptul că şeful tău nu a văzut că ai făcut ceva ceea ce ştii că el dorea să faci, respectiv nu îi evidenţia asta prin tot felul de comentarii pentru a primi laude sau o palmă pe umăr. El ştie.

Nu încerca să îţi recreezi mediul de familie de acasă şi la locul de muncă.

Nu evidenţia diferenţele: femeie-bărbat, gay, afro-american, rocker, hippie pentru a ieşi în evidenţă tot timpul. Ceea ce faci contează şi te face egal într-o echipă, nu preferinţele tale.

Să nu crezi că şeful tău îţi este dator cu ceva în plus faţă de salariul de la sfârşitul lunii.

Şi, după cum spune şi cartea lui Kelly Cutrone: nu plânge în birou. Niciodată. Dacă trebuie să plângi, ieşi un pic afară.

Foto: hepta

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: cariera , moda , kelly cutrone
Comentarii / 3
  • Daca sunteti in cautarea unui look perfect atunci va recomand magazinul din care mereu imi inbogatetsc garderopa http://shoptime.md/haine-pentru-femei/rochii/

  • Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 500 de euro lunar, cu o munca usoara de 3-5 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul „Vreau detalii!” la adresa de email: cmliviu@yahoo.com

  • Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se pot castiga 100-285 euro lunar! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Nu este necesara experienta. Se lucreaza comod, de acasa. Cerinte: calculator- conexiune internet- cunostinte minime PC- seriozitate-rabdare- perseverenta- atentie la detalii. Instruire gratuita oferita sub forma lectiilor prin email. Dupa instruirea in 12 lectii puteti incepe sa lucrati. Program la alegere, in timpul dv. liber. Oferim si solicitam seriozitate! Pentru detalii trimiteti textul ,,INFO” la adresa de email: job.books@yahoo.com

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!