Ce s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre bani

  • 4362 afişări

Ce s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre bani

05 decembrie 2017

Galerie foto

Ce s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre baniCe s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre baniCe s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre baniCe s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre bani

 

Regele şi Regina Ana nu au vorbit niciodată public despre bani orice discuţie pe această tema fiind tabu.


Pentru un rege, averea este propriul sau popor. Însă, nu de putţne ori s-a vorbit despre averea Majestăţii Sale Mihai I, despre palate, terenuri, conturi, lingouri de aur şi tablouri scumpe.

De la venirea lui Carol I, în 1866, şi până la îndepărtarea lui Mihai , pe 30 decembrie 1947, Domeniul Coroanei a ajuns să deţină proprietăţi cu adevărat impresionante. În 1948, imediat după alungarea Regelui, comuniştii au evaluat bunurile la o suma echivalentă, astăzi, cu 860 de milioane de dolari. Totul a fost confiscat.

Documentele publicate de comunişti în Monitorul Oficial, imediat după abdicarea forţată a Regelui, vorbesc despre 29 de palate şi castele, aproape patru milioane de acţiuni, zeci de clădiri şi cabane în toată România, cinci fabrici şi peste 15 mii de hectare de teren arabil. Două yahturi, aproape 137 de mii de hectare de pădure şi 708 medalii jubiliare şi monede de aur în greutate totală de circa 15 kg, se adaugă bunurilor luate de comunişti, consemnează protv.ro.

În presă, în cinematografie, dar şi în manualele de istorie, s-a acreditat ideea falsă că Mihai I a plecat din România cu tren ticsit cu valori, inclusiv cu tablouri scumpe.

În realitate, altfel a arătat viaţă în exil a familiei lui Mihai Întâi. Născut să fie rege, monarhul României a ajuns să trăiască la limita subzistenţei. Proaspăt căsătorit cu Ana de Bourbon, a locuit pe la rude, sau în chirie, şi abia în 1976 a reuşit să cumpere o casă, la Versoix, în Elveţia, pe care avea să o achite definitiv patru ani mai târziu.Că să îşi crească fetele, a făcut de toate. A cultivat zarzavaturi, trandafiri şi crizanteme, pe care le vindea vecinilor, apoi a crescut găini. A muncit, de asemenea, că pilot de încercare şi că broker.

Abia în 2001, statul român a decis să îi restituie o parte din avere.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: rege , avere
Comentarii / 3
  • Iată ce spunea Hitler despre Regele Mihai după actul de la 23 august 1944. „Pe 25 august 1944, după-amiază, după ora 1.00, radioul german a difuzat discursul lui Hitler în legătură cu evenimentele din România. În această declaraţie, Hitler afirma că Regele Mihai a trădat şi a predat România Uniunii Sovietice”, a declarat istoricul Alex Mihai Stoenescu. Intalnirea cu Hitler [...] • Principesa Ana nu s-a căsătorit, la 10 iunie 1948, cu Regele României, ci cu cetăţeanul Mihai Eitel von Hohenzollern-Sigmaringen care niciodată nu a fost încoronat Rege al României. Prinţesa Ana nu a avut niciodată coroană regală! Mihai Eitel von Hohenzollern-Sigmaringen nu a fost rege constituţional al României! Ca urmare, Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) trebuie să se autosesizeze şi să cerceteze toate retrocedările ilegale de palate, castele şi zecile de mii de hectare de terenuri agricole şi păduri către autointitulata „casă regală”. Principesa Ana, împreună cu soţul ei, s-a pronunţat pentru dezmembrarea teritorială a României! Ea a fost de acord cu Declaraţia de la Budapesta, din 16 iunie 1989, privind anexarea Ardealului la Ungaria. Această Declaraţie de la Budapesta a fost semnată de către Mihai Eitel von Hohenzollern-Sigmaringen şi soţia lui, la reşedinţa lor de lângă Geneva, în ziua de 4 iulie 1989!
    cu alte cuvinte, o data tradator, pentru totdeauna tradator!
    http://www.uzpbihor.ro/din-arhivele-sri-soc/

  • reply Aiiii de mama noastra 06 decembrie 2017 / 09:22

    Ce mi-ar fi placut si mie sa-mi platesc casa in 4 ani din vindut patrunjel si crizanteme la vecini.Vai de capu'vostru de manipulatori si vai de noi pe ce labe nenorocite am intrat.

  • sa va fie rusine ca scrieti numai prostii si nu stiti nimic despre asa zisul rege care ne-a vandut la rusi in speranta ca o sa isi tina tronul,urat din parte voastra ca spuneti numai minciuni,,,,a plecat cu avere multa din romania cu avere facuta pe spatele la fraieri,doar nu o sa credem acuma ca mihaita a plecat cu degetul in cur...

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!