Cea mai mare iubire a lui Mihai Viteazul. Cum arăta frumoasa "blondă a lui Mihai"

  • 11301 afişări


Cea mai mare iubire a lui Mihai Viteazul. Cum arăta frumoasa "blondă a lui Mihai"

20 aprilie 2017


După bătălia de la Călugăreni, din august 1595, Mihai Viteazul a cunoscut-o pe Velica, nepoata celebrei Doamne Chiajna şi soţia nobilului italian Fabio Genga, un apropiat la principelui Transilvaniei, Sigismund Bathory.


Velica devine traducătoare pentru domnitorul muntean, între cei doi având loc o idilă despre care avea să afle întreaga Europă,.
 Aceasta a fost numită de Nicolae Iorga „stăpâna prin iubire a Ardealului“. Deşi era căsătorită, Mihai Viteazul a adus-o pe Velica cu tot cu soţ la curtea de la Târgovişte, unde voievodul locuia împreună cu soţia sa, Doamna Stanca, scrie adevarul.ro.

Galerie foto

vezi galeria 4 foto


Mihai Viteazul (1558 – 1601) a fost domnul Ţării Româneşti între 1593 şi 1600 şi primul domnitor român ce a reuşit să unească Ţara Românească, Transilvania şi Moldova în anul 1600. Până să ajungă pe tron, Mihai Viteazul a fost bănişor de Strehaia, stolnic domnesc şi ban al Craiovei. La vârsta de 26 de ani, marele domnitor român s-a căsătorit cu Stanca, nepoata lui Dobromir, ban al Olteniei, cu care a avut doi copii, pe Nicolae şi pe Florica.

Mihai Viteazul ar mai fi avut şi o fiică nelegitimă, Marula, de la o anume Tudora din Târguşor.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: mihai , velica
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!