Coperţile albumelor muzicale, înainte şi după ce au fost cenzurate în ţările din Orientul Mijlociu

  • 166 afişări
19 iunie 2017
Coperţile albumelor muzicale, înainte şi după ce au fost cenzurate în ţările din Orientul Mijlociu

În industria muzicală, celebrităţile nu sunt cunoscute doar pentru vocile puternice, ci şi pentru alegerile vestimentare îndrăzneţe, dar şi abilitatea de a face spectacol. În unele ţări însp, aceste aspecte nu sunt apreciale, iar imaginile suferă anumite modificări pentru a nu fi reprezentări provocatoare.

De exemplu, Arabia Saudită este o ţară majoritar musulmană care impune un cod de îmbrăcăminte pentru femei, ce include haine lungi numite „abayas“, precum şi eşarfe, scrie adevărul.ro.

Pe multe coperţi de albume, cântăreţele sunt înfăţişate în haine sumare, aşa că imaginile sunt cenzurate de membrii Comitetului pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului, poliţie religioasă cunoscută sub numele de „mutawa“. Unele imagini sunt tăiate pentru a ascunde părţile dezgolite, în timp ce altele sunt atât de retuşate încât artiştii sunt de nerecunoscut.

Galerie foto

vezi galeria 9 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: albume , cenzura , muzica , industria muzicala
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!