Cum arăta Regele Mihai în ultima fotografie publicată de Casa Regală

  • 1022 afişări
05 decembrie 2017
Cum arăta Regele Mihai în ultima fotografie publicată de Casa Regală

Galerie foto

vezi galeria 6 foto


Regele Mihai I al României a murit astăzi, după ce la începutul lunii martie 2016 anunţa că se retrage din viaţa publică, fiind grav bolnav de leucemie şi cancer de piele.

În vârstă de 96 de ani, Regele Mihai era până azi singurul lider de stat rămas în viaţă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Ultimele fotografii cu Regele Mihai au fost făcute publice de Casa Regală în ianuarie 2016, cu două luni înainte de anunţul privind boala sa gravă şi retragerea din viaţa publică.


Regina Ana a încetat din viaţă peste câteva luni de la momentul fotografierii, la 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Principesa Margareta şi Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din oraşul Morges.

Casa Regală a României a anunţat că doreşte ca Regele Mihai să rămână în memoria poporului român aşa cum era în momentul în care era sănătos şi nu intenţionează să facă noi fotografii cu regele în stare de degradare fizică.


 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: regele mihai , casa regala
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!