Se deschide Bucharest Christmas Market!

  • 194 afişări
Se deschide Bucharest Christmas Market!

25 noiembrie 2014

Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, organizează pentru al treilea an consecutiv, în două zone simbol ale Capitalei, Piaţa Universităţii (esplanada cu statui) şi Parcul Cişmigiu,  Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Bucureştiului.

Incepand de sambata, 29 noiembrie, timp de o luna, între orele 10:00 si 22:00, târgul oficial de Crăciun al Capitalei îşi deschide porţile tuturor celor care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă şi să se bucure, alături de cei dragi, de spectacole de muzica populara, colinde,  trupe cunoscute, de tradiţiile şi obiceiurile din toate zonele ţării ce marchează sarbatorile de iarna.

Tot sambata, in ajun de Sfantul Andrei, se va da startul iluminatului de Sarbatori, iar bulevardele Capitalei vor fi impodobite cu milioane de beculete.

Bucharest Christmas Market este organizat anual şi se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă.

O suta de casute de poveste

Cele 100 de casute din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetina, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoţei şi luminiţe.

Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achiziţiona obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crenguţe de brad sau ghirlande şi lumânări parfumate.

De asemenea vizitatorii se pot delecta cu produse tradiţionale româneşti, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. şi pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodata, unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti.

Surprize pentru cei mici

Copiii din Bucuresti si nu numai sunt asteptati in targul de la Universitat eunde il vor intalni pe  Moş Crăciun. Pana la sosirea Mosului, in casuta special amenajata, cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lasa scrisorile pentru Moşul la cutia poştală a acestuia, într-un loc special amenajat.

Vezi mai multe detalii aici.

 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: market , craciun , sarbatori de iarna , capitala
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!