Reguli pe care Familia Regală trebuie să le respecte, dar care au fost încălcate

  • 1322 afişări
08 septembrie 2017
Reguli pe care Familia Regală trebuie să le respecte, dar care au fost încălcate

Familia regală se află în permanenţă în ochii presei sau ai admiratorilor din întreaga lume, iar gesturile pe care le fac nu trec neobservate. Potrivit BrightSide, există câteva reguli, mai mult sau mai puţin ciudate, pe care membrii familiei regale trebuie să le respecte cu fiecare apariţie. Cu toate astea, multe dintre ele au fost încălcate.

Tinerii prinţi trebuie să poarte întotdeauna pantaloni scurţi. Toată lumea se întreabă de ce Prinţul George poartă întotdeauna pantaloni scurţi, indiferent de anotimp. Motivul este simplu: există o regulă în Înalta Societate Europeană care spune că pantalonii lungi pot fi purtaţi numai de bărbaţii adulţi. Băieţii trebuie să fie îmbrăcaţi mai puţin formal, cel puţin până la vârsta de opt ani.

Nu trebuie să poarte negru, cu excepţia zilelor de doliu. Negru este culoarea doliului în familia regală. Regula spune că negrul trebuie purtat exclusiv în perioade de doliu. Cu toate astea, atât Ducesa de Cambridge Kate Middleton, cât şi regretata prinţesă Diana au îndrăznit să încalce această regulă.

În anul 1994, când încă era măritată cu Prinţul Charles, a apărut într-o superbă rochie neagră la petrecerea anuală Vanity Fair la Galeria Serpentine din Londra. Ţinuta purtată de prinţesă a fost numită mai târziu Rochia Răzbunării, pentru că în acceeaşi zi soţul ei, Prinţul Charles, a mărturist public că are o relaţie extraconjugală cu Camillia Parker Bowles. În ceea ce o priveşte pe Ducesa de Cambridge, aceasta a optat de mai multe ori pentru rochii negre elegante.

Nu au voie să mănânce scoici. Regula spune că Regina şi rudele acesteia nu ar trebui să mănânce scoici, fiind considerate periculoase pentru sănătate. Această regulă nu este încălcată prea des, în general. Prinţul Charles însă, a mers la un festival special pentru a mânca aceste „preparate interzise“.

Moştenitorii tronului nu au voie să călătorească împreună. În acest caz, regula are sens. În cazul unei tragedii, cum ar fi prăbuşirea avionului cu care ar călători împreună mai mulţi moştenitori ai Familiei Regale, pierderea ar fi imensă. De aceea, este puţin probabil ca Charles şi fiul său William să călătorească vreodată împreună.

Nu au voie să semneze autografe. Familia Regală este foarte prietenoasă când vine vorba de admiratori, ba chiar vorbesc cu aceştia la evenimentele speciale. Totuşi, nu vei obţine vreodată un autograf de la vreun prinţ şi asta pentru că e considerat periculos pentru Familia Regală să pună vreo semnătură pe ceva ce nu reprezintă documente oficiale. Cu toate astea, însă, Prinţul Charles a semnat un autograf „fals“ pentru una dintre victimele inundaţiilor din Cornwall, semnându-se cu „Charles 2010“

Nu au voie să practice altă religie decât cea Anglicană. Este cunoscut faptul că monarhul Marii Britanii este de asemenea conducătorul Bisericii Anglicane. Din acest motiv, ar fi destul de ciudat dacă Regele sau Regina practică altă religie. În trecut, familia regală nu avea voie să încheie căsătorii cu persoane de alte religii, dar din 2011 această regulă a fost schimbată.

Nu au voie să poarte blană. Potrivit regulilor, hainele regale nu ar trebui să fie extrem de luxoase. Protocolul recomandă ca Regina şi rudele sale să nu apară în public purtând blană, cu excepţia unor ocazii rare. O astfel de ocazie a fost când Regina Elisabeta a vizitat Rusia în anul 1993. Această regulă se aplică numai în cazul hainelor de blană, fularele şi căciulile din blană sunt acceptate.

De Crăciun, toţi membrii familiei trebuie să stea împreună. Familia regală petrece fiecare Crăciun împreună în casa Sandringham din Norfolk şi, de regulă, fotografiile cu această ocazie nu sunt făcute publice. Muzeul de ceară Madame Tussauds din Anglia şi-a imaginat cum ar arăta sărbătoarea şi ce haine ar purta membrii familiei regale de Crăciun. Astfel, figurinele de ceară care întruchipează Familia Regală reunită sunt îmbrăcate în haine amuzante cu motive specifice, şi încearcă să surprindă spiritul Crăciunului regal.

Galerie foto

vezi galeria 5 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: familie regala , reguli
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!