Cea mai delicioasă reţetă de ratatouille

  • 533 afişări
Cea mai delicioasă reţetă de ratatouille

10 ianuarie 2017


O reţetă simplă, dar delicioasă şi recomandată celor care au exagerat cu proteinele de Sărbători.
 


Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi, curăţaţi şi măruţiţi
 ¼ linguriţă fulgi de ardei roşu
1 ceapă, feliată fin
2 ardei roşii
1 dovlecel mediu, feliat
1 zucchini mediu, feliat
1 vânătă tăiată julien
sare
piper
1 conservă de roşii decojite
1 frunză de dafin
1 linguriţă de oregano uscat
¼ cană busuioc proaspăt, mărunţit

Mod de preparare

Într-un vas termorezistent, se încălzeşte uleiul şi se adaugă usturoiul, fulgii de ardei şi ceapa. Se călesc pentru 5 minute. Se adaugă ardeiul, dovleceii şi vânăta. Se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc în jur de 7 - 10 minute.
Roşiile din conservă se mărunţesc, apoi se adaugă în vas, împreună cu sosul de roşii. Se pun şi oregano şi dafinul, se mai lasă să dea o dată în clocot, apoi la foc mic, încă 7 - 15 minute. La final, se presară busuiocul şi se scoate frunza de dafin.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ratatoiulle , reteta
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!