Desert de vară: cheesecake cu topping de caramel

  • 513 afişări
Desert de vară: cheesecake cu topping de caramel

18 mai 2016

Acest desert fresh, aromat şi răcoritor poate să fie alegerea perfectă pentru o zi toridă de vară. Îţi propunem să încerci un cheesecake cu topping de caramel.

Iata de ce ai nevoie:

La realizarea blatului: 120 g biscuiţi fara zăhar şi 50 g unt

Pentru crema de brânză: 350 g urdă dulce, 3 ouă, 120 g iaurt dietetic, o lingură de făină, coajă de la o lămâie, 2 linguri de miere.

Topping: sos de caramel

Mod de preparare:

Măcină biscuiţii şi amestecă-i cu untul tăiat cuburi până vei obţine un aluat sfărâmicios. Pune aluatul într-o tavă tapetată cu unt şi cu făină, pe care o vei lăsa 10 minute la cuptor. Între timp pune urda dulce în mixer împreună cu lingurile de miere, apoi adaugă iaurtul, făina, coaja de lamaie şi ouale şi mixează bine. Toarnă compoziţia obţinută în tavă peste aluat. Din nou, lasă tava la cuptor pentru 30-40 de minute, până când amestecul se rumeneşte pe margini. Toarnă sosul caramel peste cheesecake, după ce îl scoţi din cuptor.

Servire:

Cheesecake-ul se serveşte cât mai rece, pentru a fi pe deplin savuros şi răcoritor!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!