Ce înseamnă cifra 8 pe eticheta alimentelor? Legumele şi fructele etichetate astfel sunt PERICULOASE

 • 54245 afişări
10 februarie 2017
Ce înseamnă cifra 8 pe eticheta alimentelor? Legumele şi fructele etichetate astfel sunt PERICULOASE

De obicei, fructele şi legumele pe care le găsim în supermarketuri au etichete ce conţin nişte coduri. Extrem de importante pentru sănătatea noastră, dar despre care nu cunoaştem mai nimic… 

Puţini sunt cei care verifică legumele şi fructele de import pe care le cumpără din supermarketuri şi se întreabă ce semnificaţie au codurile de pe etichete…

Potrivit digi24.ro, se numesc coduri „PLU” şi arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice sau dacă a fost modificat genetic. Aceste combinaţii de cifre sunt stabilite de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor şi sunt folosite încă din anul 1990.

Este vorba despre un cod din patru sau cinci cifre care arată cum a fost crescut produsul respectiv: ecologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic. Astfel veţi înţelege şi diferenţa de preţ dintre portocalele organice şi cele crescute convenţional, de exemplu, care pot arăta la fel.

Astfel, orice număr care începe cu cifra 9 înseamnă că produsul etichetat astfel este organic. Mai precis, solul utilizat pentru cultivarea şi creşterea produsului respectiv nu conţine deloc pesticide, îngrăşăminte, chimicale şi antibiotice. Alimentele ecologice nu numai că au un gust mai bun ci, potrivit dovezilor ştiinţifice, sunt şi mult mai sănătoase. 

10 alimente pe care NU ar trebui să le ţii în frigider

Orice combinaţie care începe cu cifra 3 sau cifra 4 înseamnă că produsul respectiv a fost crescut în mod convenţional. Mai precis, agricultura convenţională implică folosirea de pesticide şi chimicale pentru a asigura culturi mai durabile, mai productive şi mai rapide. Aceste produse sunt în mod evident şi mai ieftine.

 Cifra 8 este cea mai de temut. Aceasta indică faptul că produsele respective au fost supuse metodelor de creştere folosind inginerie genetică. Altfel spus, alimentele cumpărate au fost manipulate genetic în scopul maximizării productivităţii. Evită  această categorie de produse!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 17
 • Mihai: CORRRRRECT!

 • Mihai: CORRRRRECT!

 • E gru de priceput pentru multi ca "modificat genetic" inseamna pur si simpplu selectionat pentru niste caracteristici. Omenirea modifica genetic plante si animale de cand practica agricultura. Daca nu ar fi facut treaba asta, cumparam acum mere padurete din supermarket. Si pana si alea sunt modificate genetic, dar nu controlat de oameni. Evolueaza si singure, dar mai incet si in alte directii decat mere mari si dulci.

 • ATENTIE : PT. TOTI ROMANII
  Selectam Operator Retea Marketing OnLine Mondial
  Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e-mail.
  Veti trece mai intai prin instruire,apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati.
  Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice si se poate lucra de oriunde din tara si din strainatate.
  Lucrati de acasa. Program part-time sau full-time stabilit de dumneavoastra.
  Pentru mai multe detalii , trimite-ti acum cuvantul INFO la adresa de e-mail : adrianasancraian@yahoo.ro

 • antibiotice la plante ?????? vaca proasta/bou prost se folosesc antibiotice la plante???///

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!