Cine câştigă războiul blonde vs brunete: cercetătorii au dat răspunsul

  • 1886 afişări
Cine câştigă războiul blonde vs brunete: cercetătorii au dat răspunsul

06 ianuarie 2017

Probabil te-ai săturat deja de clişeul american "Blondes have more fun, but brunettes are smarter". Asta s-a întâmplat şi în cazul cercetătorilor americani, care au studiat problema în amănunt. Ai putea crede că gentleman-ii preferă blondele (ah, Marilyn!), însă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Westminster, publicat în Scandanavian Journal of Psychology, a demonstrat că domnii preferă - de fapt - brunetele.

Pe scurt, cercetătorii au trimis aceeaşi femeie în diverse cluburi de noapte (în prima etapă au vopsit-o blondă, apoi brunetă şi roşcată) şi au bifat într-un tabel de câte ori a fost abordată de bărbaţi. Rezultatul a fost neaşteptat: femeia a fost abordată de mai mulţi bărbaţi atunci când era brunetă. Chestionaţi, bărbaţii au spus că au abordat-o în versiunea brunetă pentru că părea mai atractivă, inteligentă, approachable şi de încredere. Despre versiunea blondă au spus că era prea needy, iar despre roşcată că părea prea temperamentală.

Un alt studiu, făcut în UK şi având un eşantion de 2.000 de bărbaţi a arătat acelaşi lucru: majoritatea participanţilor la experiment au declarat că preferă brunetele. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi când studiul a fost repetat în Franţa, Statele Unite, Italia şi Brazilia.

Şi totuşi ce înseamnă asta? Psihologii spun că femeile care îşi vopsesc părul blond au mai multe şanse să iasă în evidenţă (dat fiind că doar 10% din populaţia globului are părul blond), însă – la nivel de percepţie – stereotipurile mor greu, aşa că, pe termen lung, acest lucru nu e tocmai în avantajul lor. De asemenea, în contextul crizei economice din 2008, studiile făcute la Westminster au arătat că femeile care erau blonde au redevenit brunete, motivând acest lucru prin faptul că voiau să pară mai profesioniste la birou.

Răsfoieşte galeria de mai jos şi spune-ne dacă vedetelor din fotografii le stă mai bine blonde sau brunete!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 1
  • reply Ma nage rLeagu e. ro 09 ianuarie 2017 / 11:37

    Best free online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
    Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League 2016/2017 sau un trofeu real pe care il poti obtine jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit: Ma nage rLeague. ro

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!