Noul teritoriu al României: are 21.410 de hectare, iar accesul este INTERZIS

 • 34084 afişări
Noul teritoriu al României: are 21.410 de hectare, iar accesul este INTERZIS

28 august 2015

În prezent, cel mai nou pământ românesc are o suprafaţă de 21.410 de hectare, este înconjurat de ape, iar peisajele îţi taie respiraţia. Deşi frumuseţea locului atrage în fiecare an mii de turişti, accesul pe noul teritoriu este interzis!

O zonă spectaculoasă care se întinde pe o suprafaţă de 21.410 de hectare, cu peste 229 de specii de păsări şi soiuri de plante rare, cu peisaje care par desprinse din cărţile cu poveşti şi în care nu poţi ajunge decât cu barca. Şi în care, din păcate, Guvernul României a interzis popularea insulei. Nici măcar turiştii nu au acces pe acest pământ. O măsură pe cât de controversată, pe atât de justificată.

Insula Sacalin este o insulă nou formată, în Marea Neagră, în urmă cu peste un secol şi jumătate, la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării. Iniţial Insula Sacalin era formată din două insule mai mici: Sacalinu Mare şi Sacalinu Mic. Însă cu timpul cele două s-au unit şi au format o masă unitară de pământ cu suprafaţă de 21.410 hectare.

Intră în galeria foto pentru a vedea cele mia spectaculoase imagini cu Insula Sacalin!

Galerie foto

vezi galeria 8 foto

Încă din 1938, Guvernul României a declarat zona rezervaţie a biosferei şi a interzis popularea insulei. În prezent este interzis şi accesul turiştilor, tocami pentru a proteja marea varietate de păsări, mamifere şi reptile care trăiesc pe Sacalin. Aici se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare şi pelicani creţi, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire şi iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc peşti rari, sturioni, dar şi plante rare, cum ar fi varză de mare şi canarul bălţii.

Pentru a ajunge la Insula Sahalin porniţi din Tulcea sau Murighiol cu bacul sau şalupa până în localitatea Sfântu Gheorghe. Acolo se închiriază barca şi se merge înspre sud pe canal spre Insula Sacalin.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 6
 • "Şi în care, din păcate, Guvernul României a interzis popularea insulei." Din fericire!

 • Marius,lasa-i in pace,nu te mai pune cu toti incultii.......Asta zice ca este jurnalist?

 • reply Ma nage rLeagu e. ro 10 septembrie 2015 / 02:39

  Best next-gen online sci-fi game on the web! No Pay2Win ! : AD2460. c o m
  Te crezi tare la fotbal? Trofeul Cupei Champions League a fost castigat de 12 ori de echipe din Romania, un trofeu real pe care il poti castiga jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit:
  Ma nage rLeague. ro

 • Cea mai buna oportunitate a anului! Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca  dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email:  dana.daniela0381@yahoo.com

 • dupa cum am vazut nu de putine ori, pe unde ajunge omul lucrurile se schimba, mai ales daca este vorba despre habitat naturalal unor specii rare... pai si atunci de ce acest articol si mai ales ideea lui; este interzis accesul in mod special al turistilor dar cum spune articolul : 'Pentru a ajunge la Insula Sahalin porniţi din Tulcea sau Murighiol cu bacul sau şalupa până în localitatea Sfântu Gheorghe. Acolo se închiriază barca şi se merge înspre sud pe canal spre Insula Sacalin.' Mai bine stergeti articolul din baza de date...

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!