Portretul unui arhitect: Corvin Cristian

  • 1511 afişări
Portretul unui arhitect: Corvin Cristian

 

Îl ştim de la Atelier Mecanic sau, mai nou, restaurantul Bon şi multe alte spaţii cool din oraş, decorate de el.

Despre: Corvin (40 de ani) este arhitectul care la început a făcut scenografie de televiziune şi de film, apoi s-a îndreptat către design interior şi arhitectură. Decorul sediului Headvertising, dar şi al barurilor hip Papiota sau Energiea poartă semnătura lui. 

Stil: „Nu e chiar un stil, dar poate că există o unitate de abordare: încerc să dau răspunsul cel mai simplu la temă, să nu fac risipă de mijloace. Îmi place un anume tip de austeritate, care cred că se regăseşte în forme, culori, materiale. Din motive ce au ţinut de context, câteva dintre lucrările cu vizibilitate mai mare s-ar apropia, să zicem, de industrial chic. Dar e doar o întâmplare.” Un element de decor pe care îi place să îl regăsească în orice casă: „pereţii albi, simpli”.

În prezent: Este parte din echipa internaţională The Leisure Way, ce îşi propune să transforme mari centre comerciale, până acum dedicate exclusiv shopping-ului, prin potenţarea componentei social-recreative. 

Îl inspiră: „Trecutul şi istoria locului, dacă locul are aşa ceva. Cineva a zis că e ca la mersul cu barca: pentru a vâsli spre viitor trebuie să te uiţi în spate, spre trecut.”

Ce îi place din oraş: „Zona din jurul parcului Ioanid, Cişmigiu, Kiseleff, Mântuleasa, Popa Nan etc. Mi-ar plăcea să trăiesc într-un Bucureştiå dezvoltat după aceleaşi principii ca orice altă capitală europeană. Nu e cazul şi nu cred că va fi, mania asta primitivă a ştergerii urmelor o avem în sânge, e rodul istoriei. Viciul provizoratului.”

Foto: macristudio.com

Fragment din articolul Men in the city, publicat în revista The ONE/ martie 2013

 
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: arhitect , baruri , design
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!