Reguli de bune maniere pentru masa de Crăciun

  • 727 afişări
Reguli de bune maniere pentru masa de Crăciun

23 decembrie 2016

Masa de Crăciun este un moment prielnic pentru întâlniri cu rudele, cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de multă vreme şi cu persoane drage. Fie că tu eşti cea care organizează această masă, ori eşti musafir, există anumite reguli de bune maniere pe care e bine să le respecţi, dacă ţii la imaginea ta.

Iată care ar fi acestea:

Cum se folosesc tacâmurile la masă

Regula cea mai simplă spune că începi să le foloseşti de la exterior spre interior, pe măsura "evoluţiei" meniurilor. De obicei, furculiţa cea mare este pentru aperitiv, iar lingura mare pentru supă. Tacâmurile aşezate orizontal, în partea de sus a farfuriei, sunt pentru desert.

Ce faci cu tacâmurile după ce termini de mâncat

După ce ai terminat de mâncat ( furculiţa şi cuţitul pot sta şi oblic, "la ora 4"), lama cuţitului să nu fie îndreptată către vecinul de masă, altfel va fi considerat un semn de ostilitate.

Cum mănânci

Există două stiluri în care se comportă cei care stau la masă: cel continental şi cel american. Primul este cel mai cunoscut nouă, românilor, şi îl folosim atunci când ţinem cuţitul în mâna dreaptă, furculiţa în stânga, fixând-le cu indexul. Dacă vrei să experimentezi al doilea mod, vei ţine furculiţa în mâna dreaptă, ca pe un stilou, cu "faţa" în sus, iar cuţitul în stânga, fixând lama cu indexul.

Cum foloseşti şerveţelul

De obicei, trebuie să aştepţi ca gazda să îţi pune şerveţelul în poală şi apoi să faci şi tu acelaşi lucru, scoţându-l discret din inelul de argint. Practic, trebuie să îl foloseşti pentru a-ţi tampona uşor buzele, înainte de a bea din pahar.

Cum aranjezi masa de Crăciun

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: bune maniere , craciun , reguli
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!