Secretele din catacombele Casei Poporului: oraşul plutitor, linia de metrou şi militarul zidit

  • 82472 afişări
19 ianuarie 2017
Secretele din catacombele Casei Poporului: oraşul plutitor, linia de metrou şi militarul zidit

Cea mai cunoscută clădire din România, a doua ca mărime din lume, care se poate vedea şi de pe Lună ascunde, deopotrivă, legende şi poveşti adevărate. Megalomania lui Ceauşescu este, în acest moment, cel mai vizitat obiectiv turistic din România, însă potenţialul Palatului Parlamentului nu este exploatat la maximum. Ce secrete se ascund sub cea mai mare clădire din Europa? Tuneluri kilometrice, o line proprie de metrou şi un oraş plutitor sunt doar câteva dintre ele…

Încă din 1983, anul în care a început construcţia edificiului, bucureştenii şi nu doar ei au fost fascinaţi de partea nevăzută a Casei Poporului. Lucrările s-au finalizat în 1989, la fel şi regimul comunist, iar “colosul” lui Ceauşescu s-a transformat într-un consumator uriaş: întreţinerea poate depăşi un milion de euro pe an.

Construcţia a început în anul 1983, iar ceremonia aşezării pietrei de edificiu a avut loc la 25 iunie 1984. Ridicarea clădirii a concentrat un flux imens de resurse şi muncă, peste 400 de arhitecţi şi 20.000 de muncitori, până în anul 1989, arhitect fiind Anca Petrescu.

Clădirea are forma dreptunghiulară, cu nişte dimensiuni impunătoare: 270 m de faţadă, 240 m pe lateral, e înaltă de 84 m şi adâncă de 90 m. Celor 12 etaje de la suprafaţă li se adaugă încă patru niveluri sub pământ, plus un buncăr nuclear. Cea mai mare e Sala Unirii, loc în care poate ateriza sau decola un elicopter.

Dincolo de suprafaţa impresionantă care o plasează în Cartea Recordurilor ca fiind cea de-a doua clădire din lume, ca mărime, Casa Poporului, transforamtă după Revoluţie în Palatul Parlamentului, ascunde numeroase secrete. Multe dintre ele sunt doar poveşti, altele au fost dezvăluite public.

Intră în galeria foto şi descoperă ce secrete se ascund sub cea mai mare clădire din Europa, Palatul Parlamentului!

Galerie foto

vezi galeria 4 foto
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 21
  • Analizand si lovindu-ma de realizarile de pana in 1989, pe care tot poporul Roman le-a infaptuit, cu acelea am ramas , de ele ne folosim si cei din jurul nostru au ce privi si uneori ne invidiaza. Cheltuielile de intretinere sunt mari ? Dar ce am realizat, in afara de a distruge toata industria care ar fi permis sa sustinem anumite cheltuieli si un trai decent pentru acest popor ? Pe vremea cand a fost gandita aceasta investitie ca si multe altele nimeni nu a luat in calcul ca vom ajunge o tara de cersetori, o tara in care nu ai un loc de munca sigur, o tara din care parintii,ficele si feciorii au plecat , pentru cativa centi, sa aiba cu ce trai, sustine copii in scoli, sa se trateze cu medicamente contrafacute.Intreg sistemul este corupt si bolnav, trebuie schimbat totul din temelii , dar vor trece foarte multi ani pana ce acestea vor fi realizabile.Mai usor este sa creezi instabilitate, ura si dispret intre semeni, sa distrugi ceea ce mai este bun. Domnilor cei care sunteti , pe cine deserviti ? Unde este patrtiotismul si dragostea de tara, de strabunii si bunii dvs. ? Ati uitat tot, v-ati vandut pana si respiratia, dar cu noi ce aveti? Faceti ceva constructiv, sa se vada concret si apoi sa aveti ceva pretentii.

  • Oportunitate sigura in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:onlineproiect86@gmail.com

  • Faza cu "se vede de pe luna" e bullshit pentru prosti. Duceti-va inapoi la OTV... ah scuze, s-a spart... duceti-va la RTV.
    https://www.enotes.com/homework-help/which-only-building-from-earth-visible-from-moon-132431
    https://www.nasa.gov/vision/space/workinginspace/great_wall.html

  • Da,, A facut ,,,ca sa aveti voi ,astazi ,ce barfi si cu ce sa va laudati , Caci numai asa s-a construit ..Numai impinsi ,din urma , ca de buna voie nu va place munca,,

  • mihai: Adevarat spui ca redactorii sunt aiurea: si dau exemplu cu intretinerea de un milion de euro pe an; pai dragi redactori neganditori, intretinerea casei poporului e foarte eftina asa, pe mine intretinerea ma costa si de 10 ori mai mult la apartament, eu nu stiu cum faceti voi calcule si ce prostii spuneti...

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!