Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia"

 • 213607 afişări
19 ianuarie 2017
 Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia"

Foto: www.infopensiuni.ro

Deşi mulţi ani a fost perecepută drept o staţiune pentru pensionari, Sovata este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă. Mulţi turişti care ajung acolo pentru prima dată rămân plăcut impresionaţi şi declară, fără nicio reţinere, că în Sovata... "E mai frumos ca-n Croaţia"!

Recunoscută la nivel european încă din 1850, Sovata este o staţiune pentru orice sezon. Lacurile cu ape clorurate şi sodice - cât şi nămolul din ele -  au proprietăţi terapeutice pentru o multitudine de afecţiuni, în speciale pentru cele ginecologice.

Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari, cât şi de Muntele de Sare, staţiunea oferă posibilităţi excelente şi pentru odihnă şi relaxare.  Clima este subalpină, cu veri răcoroase şi ierni blânde. Punctele de atracţie ale locului sunt lacurile helioterme, renumite pentru efectul lor terapeutic.

Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitaţii.  Acesta nu se amestecă cu apa sărată, ci se menţine la suprafaţă, acţionând ca un izolator termic.  Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată.

În Sovata, există în total şase lacuri sărate, două cu apă dulce si un alt lac sărat transformat în mlaştină. Descoperă-le în galeria foto!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 28
 • La Sovata ,daca nu vorbesti ungureste nici macar nu ti se raspude,esti considerat un nimeni,un invadator.
  Este un loc ce ar trebui evitat,iar autoritatile ar trebui sa ia masuri si aici si in toate zonele din Romania,unde nu ti se raspunde si esti tratat jignitor daca vorbesti romaneste.
  Rusinos ...

 • deci Sovata e mai frumoasă ca statiunea aia din Croația, care începe cu P... si inseamnă la noi ceva ce nu pot reproduce aici în scris :) părerea mea că zona e super la Sovata, dar să se mai bage niste investitori cu bani p'acolo :)

 • ...vedeti , de aceea s-a nscut vorba : " ca la noi , la nimenea ..." ... chiar asa ... in Croatia sunt sovini ?... chestia cu forintii , e dura ... astia de la SRI ,decat sa-mi asculte mie basiniile , mai bine si-ar face datoria fata de natiune ... iar Politia , atata a batut toba in pustiu , incat si-a dat " tobosaru`" demisia ...

 • nu mai aveti bani asa ca primiti sponsorizari sa scrieti articole favorabile .sunt acum in Croatia si am fost si in Sovata .Cine a scris articolul asta este un imbecil .Sovata este sovina ,scumpa ,jegoasa si saraca.

 • Buna. Am fost si in Sovata; si in anumite locuri din Croatia. Cu zona lacurilor Plitvice din Croatia, nu prea se compara nimic.
  Iar la Sovata; desi peisajul e frumos; oamenii locului lasa mult de dorit; in plus se simte in aer o doza mare de sovinism--- tipic frustratilor care s-au nascut in romania, dar si-ar fi dorit sa se nasca in Ungaria--- si, desi granitele sunt deschise refuza sa se duca acolo. Ex: Sovata este singurul loc din Romania unde poti plati in "ron" sau in "forinti" (moneda oficiala in Ungaria).

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!