Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia"

  • 193905 afişări
20 iulie 2016
 Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia"

Foto: www.infopensiuni.ro

Deşi mulţi ani a fost perecepută drept o staţiune pentru pensionari, Sovata este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă. Mulţi turişti care ajung acolo pentru prima dată rămân plăcut impresionaţi şi declară, fără nicio reţinere, că în Sovata... "E mai frumos ca-n Croaţia"!

Recunoscută la nivel european încă din 1850, Sovata este o staţiune pentru orice sezon. Lacurile cu ape clorurate şi sodice - cât şi nămolul din ele -  au proprietăţi terapeutice pentru o multitudine de afecţiuni, în speciale pentru cele ginecologice.

Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari, cât şi de Muntele de Sare, staţiunea oferă posibilităţi excelente şi pentru odihnă şi relaxare.  Clima este subalpină, cu veri răcoroase şi ierni blânde. Punctele de atracţie ale locului sunt lacurile helioterme, renumite pentru efectul lor terapeutic.

Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitaţii.  Acesta nu se amestecă cu apa sărată, ci se menţine la suprafaţă, acţionând ca un izolator termic.  Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată.

În Sovata, există în total şase lacuri sărate, două cu apă dulce si un alt lac sărat transformat în mlaştină. Descoperă-le în galeria foto!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 22
  • La cata geografie mai stiu eu, Croatia este un stat iar Sovata este o statiune miculuta dintr-un stat. Berbecule! Cum poti sa le compari?
    De fapt, citind ...„ cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari,” este mai mult decat suficient daca sunt si doua tipuri de stejari. Stejari singuri si brazi si stejari.
    Asa tataie! Ai absolvit si vreo facultate. Sau????

  • Sovata, statiune mica, UNGUREASCA !!!Deloc atragatoare .

  • Nu se compara.Croatia este de vis.Adevarul este ca, la Sovata nu am fost.

  • Probabil se refera ca e mai frumos decat intr-un ghetou din Croatia.

  • O fii mai frumos ..dar pentru romani preturile nu sunt ...poate doar pentru straini .

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!