Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia"

 • 223960 afişări
19 ianuarie 2017
 Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia"

Foto: www.infopensiuni.ro

Deşi mulţi ani a fost perecepută drept o staţiune pentru pensionari, Sovata este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă. Mulţi turişti care ajung acolo pentru prima dată rămân plăcut impresionaţi şi declară, fără nicio reţinere, că în Sovata... "E mai frumos ca-n Croaţia"!

Recunoscută la nivel european încă din 1850, Sovata este o staţiune pentru orice sezon. Lacurile cu ape clorurate şi sodice - cât şi nămolul din ele -  au proprietăţi terapeutice pentru o multitudine de afecţiuni, în speciale pentru cele ginecologice.

Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari, cât şi de Muntele de Sare, staţiunea oferă posibilităţi excelente şi pentru odihnă şi relaxare.  Clima este subalpină, cu veri răcoroase şi ierni blânde. Punctele de atracţie ale locului sunt lacurile helioterme, renumite pentru efectul lor terapeutic.

Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitaţii.  Acesta nu se amestecă cu apa sărată, ci se menţine la suprafaţă, acţionând ca un izolator termic.  Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată.

În Sovata, există în total şase lacuri sărate, două cu apă dulce si un alt lac sărat transformat în mlaştină. Descoperă-le în galeria foto!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 35
 • Voi chiar nu aveti stiri,reluand acest anunt in fiecare an si am mai scris:nu aveti ce compara!Marea Adriatica e alceva! Croatia si Mintenegru e la fel, fara comparatie!la 10 m adancime se vad pietrele turcoise din nisip.Pe plaja nu vezi tigani!Cu 50 euro apartament 2 camere plus living,(utilat ca acasa) am stat 5 persoane in iulie -sfarsit si n-am gasit un motiv de comentat.Sovata-scuuuumpaaaa!Prefer apa sarata din Praid sau Turda.Sau pensiuni ieftine din Apuseni pe valea Ariesului in sus pana in Abrudda asta-i alta mancare de peste.Mai lasati-o moale cu laudele,sunt fumate.

 • Mi-a zis un unchi ca in tinerete un prieten s-a bagat sub podeaua de lemn de pe lacul Ursu. Ala a iesit din lac si nu a mai vrut sa intre. Acolo se deversa tot rahatul din toalete.

 • Exagerati.
  Nici pe departe ca in Croatia.
  Este o statiune f scumpa cu servicii foarte proasta.
  Cateva peisaje care nu se compara cu Croatia (Croatia este muuuuuult peste Sovata)

 • Pola cum pronunta oamenii civilizati si asa purta numele si pe vremea romanilor este de fapt un oras istoric nu statiune de tratament,deci nu este potrivita comparatia.

 • Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: gabi.vali.ebook@gmail.com

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!