VIDEO Care este locul din România unde ajung cei mai mulţi turişti străini? Un tânăr a venit tocmai din Texas

 • 74426 afişări
VIDEO Care este locul din România unde ajung cei mai mulţi turişti străini? Un tânăr a venit tocmai din Texas

Foto: debanat.ro

04 iunie 2016

Se pare că turiştii români nu ajung în România, în special pe Litoralul Mării Negre, doar pentru a vedea femei frumoase. Mulţi dintre ei se opresc în vestul ţării pentru a admira arhitectura veche de o sute de ani şi pentru a-şi răsfăţa papile gustative cu preparate tradiţionale.

În drumul lor către Mamaia - staţiunea mioritică de mare interes pentru amatorii de distracţie, cluburi şi femei frumoase – turiştii străini se mai opresc şi prin alte oraşe din ţară. Mulţi vin special în România pentru a vizita capitala Banatului, Timişoara. Oraşul îi atrage ca un magnet pe pasionaţii de arhitectură şi istorie. Mai ales că îşi pot transforma vacanţa şi într-o „vânătoare de comori”... gustative, căci preparatele noastre tradiţionale nu pot fi ignorate prea uşor.

Revenind la arhitectură, centrul vechi al Timişoarei le oferă turiştilor pasionaţi o multitudine de clădiri istorice, cu detalii bine conservate, multe dintre ele unice în Europa. Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii sunt printre cele mai fotografiate locuri din Europa, iar printre turiştii careu au ajuns aici în această vară se numără şi Kevin din Australia.

Potrivit stirileprotv.ro, Kevin Gandy a plecat de unul singur într-o excursie de trei săptămâni prin Europa. O zi din calendarul său a dedicat-o, în mod special, Timişoarei. Pasiunea pentru arhitectură, spune el, l-a adus în primul rând aici şi nu a rămas dezamăgit... "Unul dintre cele mai tari lucruri dintr-un oraş european este arhitectură. Arhitectura veche! Aici aveţi un mix între vechi şi nou."

 

Intră în galeria foto pentru a vedea mai ulte poze din Timişoara!

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Turism, oraşele cele mai vizitate de străini sunt Bucureştiul, Constanţa, Braşov şi Timişoara.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comentarii / 25
 • "centrul vechi al Timişoarei le oferă turiştilor pasionaţi o multitudine de clădiri istorice, cu detalii bine conservate"
  hahaha!!! Detaliile bine conservate le cad turistilor in cap! Exceptand cateva cladiri din punctu zero, cladirile cad efectiv pe caldaram si in loc sa fie reparate, se pun benzi galbene si placute de atentionare.

 • reply Christian Gabriel 15 martie 2016 / 05:38

  adrian:... de fapt vorbesc despre turistii ... ROMANI ( ! ) care viziteaza Romania !!! Citez : "Se pare că turiştii români nu ajung în România". Si uite asa m-au scutit sa citesc mai departe.

 • Vorbiti de turismul romanesc si straini care viziteaza romania !!! ar trebui sa va rusinati mult de tot , turismul Italian numai numai de pe urma celor care merg in sezonul estiv pe litoralu contribuie cu circa 180 miliarde de euro anual la bugetul statului , adica cam cat tot bugetul anual al economiei din Romania.

 • Stiu, trebuie sa scoatem in evidenta ce este mai frumos in Romania.
  Imi place sa vad orase infloritoare ale tarii mele, dar sunt mahnit si revoltat ca vad orase candva eticheta regiunii respective, dar acum, din nepasarea si incompetenta administratiilor locale de dupa 89, au ajuns aproape de ruina.
  Un astfel de oras este Galatiul, unde traiesc si respir aerul incompetentei administratie locale neinteresata de progres si frumusetea orasului, dar au interes in propriile lor afaceri.
  Un primar fotbalist, cap de minge, un consiliu local pestrit, unii consilieri habar nu au de ce se intampla cu ei, fiind simpli ridicatori de mana votanta a problemelor mafiote, de cedare a unor terenuri din patrimoniu,in proprietatea mafiei.
  Galatiule, iubitule, ce frumos esrai odata!
  Si pe mana cui ai incaput timp de 26 de ani.

 • Nu confunda Constanta cu Tomis. Tomis-ul e un oras antic fara continuitate ce se situa in apropierea Constantei de astazi. Constanta e de fapt cel mai nou oras de peste 100k locuitori din tara.

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!