Vacante si Calatorii

 • Cum arată cel mai luxos avion din lume Cum arată cel mai luxos avion din lume

  Mulţi dintre noi visăm să călătorim într-un mediu sofisticat şi confortabil. O companie aeriană a reuşit să îndeplinească acest vis clienţilor lor, transformând unul dintre avioanele sale, А380, în “apartamente” private. Acesta are două etaje care conţine clasa economy, clasa business, clasa I şi clasa “residence”, toate acestea fiind create cu bun gust. Iată cum arată cel mai luxos avion din lume.

 • Cele mai bune destinaţii în funcţie de zilele libere legale din 2017 Cele mai bune destinaţii în funcţie de zilele libere legale din 2017

  Bugetarii mai au 12 zile libere anul acesta, prevăzute în Codul Muncii, dintre care 10 sunt în timpul săptămânii, iar potrivit adevarul.ro, specialiştii Momondo.ro, un motor gratuit de căutare a ofertelor de călătorie, au analizat cele mai bune opţiuni prin care românii să le transforme în vacanţe prelungite şi cu buget redus.

 • 12 dintre cele mai spectaculoase plaje din lume pe care trebuie să le vizitezi 12 dintre cele mai spectaculoase plaje din lume pe care trebuie să le vizitezi

  Cu toţii visăm la acea perioadă din an în care să ne petrecem vacanţele în locuri exotice, pe plaje, cu mult soare şi aer cald. Iată care sunt 12 dintre cele mai spectaculoase plaje din lume pe care trebuie să le vizitezi.

 • 6 destinaţii recomandate celor care vor să călătorească singuri 6 destinaţii recomandate celor care vor să călătorească singuri

  Organizarea unui călătorii în care să mergi neînsoţit este unul dintre cele mai benefice moduri în care poţi explora lumea, ieşind din zona de confort şi descoperind posibilităţile uimitoare de a te regăsi, scrie adevarul.ro potrivit msn.com. Fie că preferaţi oraşele pline de viaţă sau cele care vă pot oferi relaxarea de care aveţi nevoie, următoarele destinaţii vă vor inspira să călătoriţi pe cont propriu în 2017.

 • 5 destinaţii turistice din Europa pe care copiii le vor îndrăgi 5 destinaţii turistice din Europa pe care copiii le vor îndrăgi

  Din momentul în care copiii apar în viaţa ta, totul se schimbă; de la programul zilnic şi obiceiurile alimentare până la priorităţi şi vacanţa. Părinţii ştiu cât de greu este să alegi destinaţia perfectă atunci când vrei să îţi iei copiii în vacanţă, însă fericirea nemăsurată a acestora te face să treci peste orice obstacole, scrie usnews.com citat de adevarul.ro.

 • Cele mai ieftine destinaţii de vacanţă în funcţie de fiecare lună a anului 2017 Cele mai ieftine destinaţii de vacanţă în funcţie de fiecare lună a anului 2017

  O vorbă românească spune că „omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car“. Tot aşa, turiştii care vor să mergă în concediu cu un buget redus ar trebui să-şi planifice călătoria cât mai devreme.

 • Destinaţia anului 2017. Iată care este ţara pe care toată lumea vrea să o viziteze Destinaţia anului 2017. Iată care este ţara pe care toată lumea vrea să o viziteze

  Potrivit adevarul.ro, Islanda a fost una dintre cele mai populare destinaţii turistice în 2016, iar Thailanda a fost înaintea ei în aceaşi postură. Dar, pentru 2017, următorul „punct fierbinte“ în topul destinaţiilor turiştilor este Portugalia, ţara fiind în fruntea predicţiilor pe toate site-urile de travel din lume, notează „Huffington Post“. Se pare că turiştii sunt atraşi de plajele uimitoare ale Portugaliei, de oraşele istorice, de vibraţia generală a marilor oraşe, dar şi de insulele luxuriante.

 • 


Satul unic în România. Are trei MONUMENTE istorice vizitate de mii de turişti Satul unic în România. Are trei MONUMENTE istorice vizitate de mii de turişti

  Castelul de la Miclăuşeni (datând din secolul al XVII-lea), Biserica „Sf. Voievozi – Buna Vestire” (datând din 1787) şi Parcul (datând din secolul al XIX-lea) sunt cele trei monumente istorice intrate în patrimoniul naţional care formează Ansamblul Mănăstirii Miclăuşeni, din satul Miclăuşeni, sat ce se află la o distanţă de 20 km de Roman şi 65 km de municipiul Iaşi.

 • TOP 15 cele mai bune fotografii ale anului 2016 realizate de National Geographic TOP 15 cele mai bune fotografii ale anului 2016 realizate de National Geographic

  Fiecare an, National Geographic publică cele mai bune fotografii realizate pe parcursul anului din întreaga lume şi, nici anul 2016 nu este o excepţie. Iată care sunt cele mai bune 15 fotografii alea acestui an realizate de National Geographic.

 • Un oraş din România, recomandat de jurnaliştii britanici într-un top al destinaţiilor de iarnă Un oraş din România, recomandat de jurnaliştii britanici într-un top al destinaţiilor de iarnă

  Un oraş din România a fost inclus de publicaţia britanică „The Guardian“ într-un top al recomandărilor pentru petrecerea vacanţei de iarnă, fiind descris drept locul perfect pentru escapadele romantice din anotimpul rece.

 • 7 lucruri pe care le poţi primi gratuit atunci când călătoreşti cu avionul 7 lucruri pe care le poţi primi gratuit atunci când călătoreşti cu avionul

  Zborul cu avionul poate fi plăcut dacă ştii de ce facilităţi poţi beneficia. În funcţie de compania aeriană pe care ai ales-o, este posibil să poţi beneficia de diferite servicii gratuite de care până acum nu ştiai. Readerʹs Digest a realizat o listă cu lucrurile pe care călătorii le pot cere stewardeselor fără a le fi percepute costuri suplimentare:

 • TOP 10 cele mai bune staţiuni de schi din Europa TOP 10 cele mai bune staţiuni de schi din Europa

  Site-ul European Best Destinations a întocmit un top zece cu cele mai bune staţiuni de schi din Europa, pentru ca pasionaţii sporturilor de iarnă să aleagă cea mai bună pârtie, iar amatorii să îşi testeze calităţile. Cele mai bune staţiuni de schi din Europa se află în ţări precum Suedia, Spania, Elveţia, Austria sau Franţa, iar clasamentul a întocmit în urma voturilor exprimate de turişti.

 • 

O căsuţă din România îi fascinează pe străini. „E uimitoare! Chiar mai frumoasă decât în fotografii” O căsuţă din România îi fascinează pe străini. „E uimitoare! Chiar mai frumoasă decât în fotografii”

  Un român şi o belgiancă şi-au construit la Sângeorz-Băi o casă din paie şi pământ. Cei doi locuiesc în Belgia, dar vin în fiecare vară în căsuţa lor de poveste de la Sângeorz-Băi cu cei 3 copii. Au vrut să demonstreze că metodele neconvenţionale de construcţie sunt viabile, ieftine şi sănătoase. Şi au reuşit.

 • TOP 10 cel mai frumos împodobite destinaţii din Europa TOP 10 cel mai frumos împodobite destinaţii din Europa

  Portalul de ştiri MSN a realizat topul celor mai frumos împodobite capitale din Europa. Printre Paris, Berlin şi Budapesta se află şi Bucureştiul, care ocupă locul trei în top. Anul acesta, peste 3 milioane de beculeţe de tip LED au fost aprinse în Capitală cu ocazia Sărbătorilor de Iarna, pe un traseu de 29 kilometri, în 52 locaţii.

 • TOP 7 cele mai accesibile destinaţii în 2017 TOP 7 cele mai accesibile destinaţii în 2017

  14 experţi în călătorii au realizat lista celor mai interesante, dar accesibile, destinaţii recomandate pentru vacanţele din 2017. Amintindu-ne că un bilet ieftin se achiziţionează din timp, aceştia au recomandat destinaţii precum Chile, Maroc sau Creta.

 • 

Satul românesc în care o casă costă cât un salariu mediu. Peisajul este mirific aici
Satul românesc în care o casă costă cât un salariu mediu. Peisajul este mirific aici

  Aici este locul în care mai trăiesc doar 7 oameni, trei saşi şi patru români, şi care pare o ruină, dar chiar şi aşa este extrem de pitoresc.

 • 
O biserică din România, în topul celor mai frumoase lăcaşe de cult din lume O biserică din România, în topul celor mai frumoase lăcaşe de cult din lume

  Jurnaliştii de la The Telegraph au făcut un top al celor mai frumoase lăcaşe de cult din întreaga lume şi o biserică din România construită în secolul al XIII-lea ocupă un loc fruntaş.

 • 15 iluzii optice create de Mama Natură 15 iluzii optice create de Mama Natură

  Trebuie să recunoaştem că Mama Natură este grozavă, având în vedere peisajele impresionante pe care ni le oferă. Şi, unele dintre ele, par a fi desprinse dintr-o lume fantastică. Iată 15 iluzii optice create de Mama Natură.

 • 13 copaci cu un aspect spectaculos 13 copaci cu un aspect spectaculos

  De cele mai multe ori, când admirăm peisajele din jurul nostru, avem impresia că sunt rupte din basme. Şi întâmplarea face ca acestea să fie deseori completate de prezenţa copacilor care au diferite înfăţişări spectaculoase.

 • Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

  Marile târguri de Crăciun din Europa sunt un amestec de tradiţie şi magie, o amintire de neuitat pe care o poţi face cadou cuiva sau locul în care găseşti diversitate şi inspiraţie pentru cumpărăturile de sezon. Iată o listă a celor mai frumoase târguri europene pregătite pentru această perioadă.