10 secrete pentru a călători mai ieftin

  • 346 afişări
10 secrete pentru a călători mai ieftin

08 august 2017
Una dintre cele mai mari plăceri care ne oferă posibilitatea de a descoperi noi culturi, de a ne simţi liberi, dar şi de a căpăta experienţă este de a călători. Cu toate astea, mulţi dintre noi ne gândim la cât de costisitoare ar putea fi vacanţele în destinaţii îndepărtate. Ei bine, există câteva secrete pe care Bright Side le-a împărtăşit şi care ne vor ajuta să călătorim mult mai ieftin. 
 
1. Folosiţi rute combinate. Asta înseamnă să alegeţi şi să combinaţi diferite companii aeriene şi mijloace de transport pentru a ajunge la destinaţia dorită, care de multe ori vă permite să economisiţi destul de mult. Principala regulă aici este că ar trebui să căutaţi bilete la firme mari de transport. De exemplu, un zbor spre Roma cu o călătorie cu trenul spre Veneţia este, în general, mai ieftin decât un zbor direct spre Veneţia.   
 
2. Un oraş „ascuns“. Un zbor direct de la punctul A la punctul B este adesea mai scump decât un zbor de la A la C cu o escală la B, ceea ce înseamnă că puteţi cumpăra un bilet la un zbor de legătură şi pur şi simplu nu mergeţi în a doua parte a călătoriei. Puteţi să vă creaţi propriul traseu cu un oraş „ascuns“ cu instrumente online, cum ar fi Skiplagged sau Flyshortcut.   
 
3. Nu închiriaţi maşini în oraşe mari. O maşina închiriată este un mijloc bun de a călători între oraşe. Dar în interiorul unui oraş, acesta poate deveni mai mult o povară din cauza problemelor de parcare şi trafic. Pentru a economisi timp şi bani, utilizaţi transportul public sau, mai bine, închiriaţi o bicicletă.   
 
4. Găsiţi oferte speciale. Multe agenţii de transport oferă preţuri bune pentru turişti. De exemplu, două persone pot folosi întregul transport public din Bavaria pentru o zi, la preţul de 31 de euro. Acesta este preţul pentru o persoană de la München până la Castelul Neuschwanstein dacă alegeţi să cumpăraţi bilete de unică folosinţă. În Marea Britanie, atunci când cumperi orice bilet de tren, poţi obţine un al doilea gratuit pentru a ajunge la diferite atracţii turistice populare.   
 
5. Călătoreşte fără prea multe bagaje. Călătoria fără bagaje este o modalitate foarte bună de a economisi bani deoarece multe companii aeriene au redus preţurile pentru călătorii care lasă genţile acasă. De exemplu, pentru a zbura de la Billund (Danemarca) la Berlin (Germania) prin Ryanair vă poate costa doar 1 euro, în timp ce cu bagajele vă costă de cel puţin 15 ori mai mult.

Galerie foto

10 secrete pentru a călători mai ieftin 10 secrete pentru a călători mai ieftin 10 secrete pentru a călători mai ieftin 10 secrete pentru a călători mai ieftin
  
 
6. Optaţi pentru apartamente. Apartamentele au un avantaj incontestabil: o bucătărie unde puteţi găti mâncarea proprie. Vă permite să economisiţi bani şi nu vă împiedică să ieşiţi să luaţi prânzul în oraş dacă doriţi. Cele mai populare servicii de rezervare a apartamentelor sunt Airbnb, HomeAway, 9Flats şi Thehomelike.   
 
7. Vizitează muzee gratuit. Multe muzee au ore sau chiar zile în care le puteţi vizita gratis. Colosseumul din Italia, de exemplu, primeşte vizitatori gratuit în fiecare primă duminică a lunii, în timp ce muzeul Prado din Madrid are gratuitate între orele 18.00 - 20.00, de luni până sâmbătă. Există, de asemenea, muzee care nu au o taxă fixă de intrare, ca multe din Marea Britanie şi cele din SUA.   
 
8. Plata în moneda locală cu cardul. Unele ţări vă invită să alegeţi ce monedă să folosiţi când plătiţi cu cardul în magazine. Alegeţi-o întotdeauna pe cea locală, deoarece atunci când utilizaţi moneda cardului, banii sunt convertiţi de două sau chiar de trei ori. Astfel, taxele suplimentare pot adăuga un comision până la 10%.   
 
9. Nu rămâneţi fixaţi pe anumite date. Se întâmplă destul de frecvent ca un zbor care este cu câteva zile mai devreme sau mai târziu decât cel ales de dumneavoastră să fie mult mai ieftin. Pentru a prinde aceste ocazii, utilizaţi un calendar cu cost redus: mulţi agregatori on-line au această funcţie.   
 
10. Utilizaţi motoarele de căutare locale. Servicii ca Booking.com sau Skyscanner monitorizează frecvent companiile aeriene locale şi reţelele hoteliere care pot avea oferte interesante. Petreceţi puţin timp şi pe motoarele de căutare locale. În ţările asiatice, hoteluri pot fi găsite pe Ctrip sau Agoda şi în Noua Zeelandă şi Australia pe Wotif. 
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: calatorii , vacante , ieftin , secrete
Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!