4 motive pentru care pasagerii trebuie să lase în timpul zborului obloanele ridicate

  • 920 afişări
4 motive pentru care pasagerii trebuie să lase în timpul zborului obloanele ridicate

04 iulie 2017

Dacă aţi călătorit cu avionul, probabil v-aţi întrebat de ce atât în timpul decolării, cât şi în timpul aterizării, însoţitorii de bord roagă pasagerii să deschidă obloanele. Iată patru motive pentru care ar trebui să respecţi această cerere.

  1. Poţi observa o urgenţă pe geam. Decolarea şi aterizarea sunt considerate paşii în care şansele de accident sunt mai mari, iar pentru a evita acest lucru, echipajul are rolul de a verifica şi controla acest aspect. Ferestrele le permit să privească afară şi să observe dacă ceva neobişnuit se întâmplă pentru a putea fi raportat.
  2. Te vei acomoda mai uşor cu lumina zilei. Atât în timpul decolării, cât şi în timpul aterizării, luminile de la bord sunt stinse, iar singura sursă de lumină este cea naturală, de afară. Pe lângă astam atunci când parasolarele sunt ridicate, ochii tăi se vor acomoda mai uşor cu lumina zilei, aspect care te va ajuta şi în situaţiile de urgenţă.
  3. Salvatorii vor putea lua deciziile potrivite. În cazul unui accident, echipele de salvare vor putea privi situaţia din interiorul avionului prin ferestre şi vor fi capabili să ia deciziile corecte în ceea ce priveşte ordinea persoanelor care vor fi salvate.
  4. Te vei proteja de răni. Parasolarele din plastic aflate în dreptul ferestrelor avioanelor pot deveni o sursă care poate provoca răni. Dacă aterizarea este una dură, plasticul se poate rupe şi-ţi poţi răni faţa sau corpul. În urma instrucţiunilor, însoţitorii de bord au la dispoziţie 90 de secunde să evacueze pasagerii aşa că, indicat este să nu neglijaţi regulile de siguranţă de la bord.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: pasageri , motive , avion , obloane , parasolare
Comentarii / 1
  • Oferim lucru online: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: newopportunity801@gmail.com

Adaugă un comentariu

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

Redactorii One.ro îşi rezervă dreptul de a modera comentariile. Vor fi şterse comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau la ură. Va mulţumim!